19 Şaban 1429
21 Ağustos 2008, Perşembe
19 Şaban 1429
21 Ağustos 2008, Perşembe
Ayet
Ey iman edenler! Aranızda gizli konuşacağınız zaman günahı, düşmanlığı ve Peygamber'e karşı gelmeyi fısıldamayın. İyilik ve takvayı konuşun. Huzuruna toplanacağınız Allah'tan korkun
Mücâdele-9
hadis
İnsanlar arasında ara bozma niyeti ile laf götürüp getirmek, insanlara hakaret etmek ve sövmek, kendi ırkını üstün görüp başka milletleri aşağı görmek..İşte bu 3 davranış, cehennemdedir. Bunlar, bir mü’minin ahlakında yer alamaz.
Taberani

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 75 (18 Kayıtlı ve 57 Misafir) bulunmaktadır.

Online  ...SoNsUzLuK..., Almula, beyza, DeRCan, dilerim, Dilnihad, ecemsimge, gulbahar, hasret-yolcusu, kardelen91, siyahsancaktar, Ubeydetullah, yıldırım beyazıt, zenciiRii antioxidan, hafsa

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
Tekil Mesaj gösterimi
es'elüke
Yeni Üye

Teşekkür etti: 17
Teşekkür aldı: 15 konuda 53 kere
kucult  büyük

Benzeri Olmayan Zulüm

Dünyada benzeri olmayan baskı politikasının Doğu Türkistan’da Uygurlara yönelik uygulanmakta olduğunu savunan Faruk Ünsal şöyle devam ediyor: “Orada, azınlık milletlerin iki çocuk sahibi olmalarına izin veriliyor olmasına rağmen, Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz Çin yetkililerine para vererek ikiden fazla çocuk sahibi olmuş ve böylece kendi sayılarını çoğaltmaya çaba göstermiş durumdalar. Kültür açısından da Çinlilere karşı durmaya güç çıkarmakta olduklarına tanıklık ettik.

Ürümçi, Hoten, Kaşgar ve Turfan gibi şehirlerde Çin hükümeti ibadeti yasaklamış olmasına rağmen, oradaki camileri cemaatle dolu halde gördük. Şuna çok şaşırdım; büyük şehirlerdeki camilerin kapılarına camiye girmesi yasaklanan insanlar hakkındaki duyurular yok, ancak küçük şehirlerdeki camilerin kapılarına camiye girmesi yasaklanan kimseler hakkındaki duyurular asılmış durumda. Dünyanın hiçbir yerinde Böyle bir iş görülmemiştir. Düşünün! Dünyanın neresinde bir ibadet evinin kapısına girmemesi gerekenler diye duyuru asılıyor? Tercümana caminin kapısına asılan duyurunu çevirttirdik. Duyuruda Kadınlar, 18 yaştan küçükler, devlet memurları, parti üyeleri ve emekli olan memurların camiye girmesi yasak deniliyor. Kapısında söz konusu duyuru bulunan bir caminin kapısı önünde çocuğu ile namaz kılan bir kadını görüp çok etkilendim ve resme çektim. Tüm dünya halkı bunu bilmesi gerekir. 21.yüz yılda buna benzer insanlık dışı bir politikanın uygulanmakta olmasından insanlık dünyası ders almaları gerekir. Uygur’ların bu kader dini baskılara rağmen dine önem vermesi bizi çok etkiledi. Onlar kendilerine yönelik baskı karşısında kendilerini muhafaza etmenin yolları bulmuşlar. Bizimle konuşmadan korkuyorlar, bunun için bizde onlarla her şeyi konuşmadık. Tekrar ediyorum, Uygurlar kendi örüp adetlerini, kültürünü ve kendi kimliklerini muhafaza etmenin yollarını bulmuşlar. Ben onları içten tebrik ediyorum.”

Röportaj: Erkin Tarim, Uygur Türkçesinden Türkiye Türkçesine çeviren
Haberalemi.net

---

Camilerin giriş kapılarına asılan levhada kimlerin camiye giremeyeceği liste halinde sıralanmış. Buna göre; ülkede neredeyse camiye kimse giremiyor. Kurban kesmek için bölgeye giden İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi tarafından çekilen fotoğraf Çin'in zor durumda bırakacak nitelikte.

MADDELER HALİNDE YASAKLAR

"Aşağıdaki kişilerin mescide girip dini faaliyette bulunmaları yasaktır" denilen levhada camiye girmesi yasak olanlar şöyle sıralanıyor:
1-Partiye girmeye namzet öğrenciler,
2-Devlet memurları, işçileri ile emekliler ve izine ayrılmış olanlar,
3-18 yaş altındakiler,
4-Kent yöneticileri ve memurları,
5-Kadınlar.

Konu es'elüke tarafından (16.03.2008 Saat 10:57 ) değiştirilmiştir..
eski 10.03.2008, 00:57 es'elüke isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #3
es'elüke isimli üye'ye teşekkür eden 3 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:24 .

Page generated in 0,21360 seconds with 16 queries