| (Şeytan!) Sen kimsin ki senden Allah'a sığınayım! Yakîn makamları ve onları bir araya getiren yakîn nuru, bir şehri kuşatan surlara ve kalelere benzer. Surlar nurlardır, kaleler ise kalp şehrini kuşatan yakîn makamlardır. Kimin kalbini yakîninin suru kuştamışsa ve kalelere benzeyen nur surları olan makamları düzgün ve sağlamsa ne şeytan ona yol bulabilir ne de onun evinde mola verebilir.
Yüce Allah'ın şu kavlini duymadın mı? ''Şurası muhakkak ki, Benim kullarım üzerinde, senin hiçbir hâkimiyetin olmayacaktır.'' (İsrâ, 65)
Çünkü onlar Bana olan kulluklarını düzeltmiş ve sağlamlaştırmışlar, verdiğim hükümlere itiraz etmemişler ve onlar hakkında aldığım tedbire karşı çıkıp müdahale etmemişlerdir. Tam aksine Bana tevekkül edip dayanmışlar ve Bana teslim olmuşlardır. İşte bu sebeple Hak Teâlâ onları kendi koruması, yardımı ve himâyesi altına almıştır. Onlar da bütün himmet ve gayretlerini O'na yöneltmişler, Allah da başkalarına karşı onlara yetmiştir.
Bir ârife; ''Şeytanla nasıl mücâhede ediyorsun?'' diye sorulunca şöyle cevap vermiş: ''Şeytanın nesi var ki? Biz bütün himmet ve gayretimizi yüce Allah'ın yolunda sarfettik. O da başkalarına karşı bize yetti!'' Devam edecek inşaAllahû Teâlâ...
__________________ Aşkımın gözyaşları deniz, içinde Yunus balıkları..
Ne zaman duracak bilmem kafamın dönme dolapları..
İnecek var, durdurun dünyayı !... http://mutevekkil.blogcu.com |