| Mukallid (Konuyu Başlatan)
Teşekkür etti: 5.385
Teşekkür aldı: 1.665 konuda 7.395 kere
|
Başlığın doğru olduğu kanaatini muhafaza ediyorum efendim. Zira mesele oldukça hassastır. Düşünün ki bir trafik kazası geçirdiniz Allahu Teala muhafaza etsin ve herkes toplandı yardım etmek arzusundalar ve sizin boyun omurlarınızda zedelenme var. Tutup alelade kaldırdılar ve siniri tahrip etti felç olmanıza neden oldular. Bu anlattığımız olmamış hadise değildir. Vuku bulmuştur. Yahut ishal olan biri var ve ishali mikrobik ve tuttuk bu kardeşimize yardım etme arzusu ile daha önce bizde mikrobik olmayan bir ishal olduğunda doktorumuzun tavsiye ettiği ishal kesici ilacı tavsiye ettik. Çünkü bu ayrımı ancak bir hekim muayene ve tetkik sonucu yapabilir. Sonuçta hastanın çok ağır bir tabloya girmesine hastalığının daha da kötüleşmesine neden olduk. Yardım edeceğim diye zarar verdik. Bunun vebalinden bizim iyi niyetimiz sayesinde kurtulmuş olur muyuz?
Bir çocuk getirdiler acil serviste çalışırken, çocuğun şikayeti ateşmiş. Körpe yavrucağın ateşi var diye komşusu bebe aspirini tavsiye etmiş. Ve çocuğa vermişler. Halini görmüş olsaydınız çocuğun demek istediğimiz daha net anlaşılırdı.
Ehil olmadan yardım etmemelidir. Herkes yetkin olduğu konularda fikir yürütmelidir. Mesleğimiz olmasına rağmen bugüne kadar hiç kimseye ilaç tavsiye etmedik muayene etmeden. Zİra muayene ve gerekirse tetkik yapmadan ilaç yazmak gözü kapalı olarak başında elma olan birinin başındaki elmayı vurmak için ateş etmeye benzer. Hedef tutturulamazda elmayı vuracağım diye adamcağızı vurursak bunun hem vicdani hem kanuni sorumluluğunu kaldıramayız. |

10.03.2008, 20:48
| |
Dagistan isimli üye'ye teşekkür eden 10 üye:
| |