Bayrak
3 Recep 1429
06 Temmuz 2008, Pazar
3 Recep 1429
06 Temmuz 2008, Pazar
Ayet
Ey iman edenler! Allah’tan korkun, herkes yarına ne hazırladığına baksın.
Haşir-18
hadis
Allah’ım! Recep ve Şâbânı hakkımızda mübarek kıl, bizi Ramazan’a kavuştur.
Müsned

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 51 (11 Kayıtlı ve 40 Misafir) bulunmaktadır.

Online  Almula, aşkınsonhecesi, DeRCan, DuaLar, haqperest, muallim08, nur talebesi, Sakallı, siyahsancaktar, txtxfrm root

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
ebu mus'ab
Mü'min
(Konuyu Başlatan)

ebu mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Albümü var

Teşekkür etti: 413
Teşekkür aldı: 468 konuda 2.266 kere
Yabancı bir erkekle başbaşa yalnız kalmaz

Allah'a ve Rasulüne itaat, ancak emirlerine uymak, yasaklarından kaçınmak suretiyle olur. Müslüman kadın, Allah'a ve Rasulüne itaat ederek yabancı bir erkekle yalnız, bir arada kalmaz. Çünkü Allah Rasulünün şu hadisine binaen, yabancı bir erkekle halvet, yalnız olarak bir arada bulunmak, alimlerin ittifakıyla haramdır:

"Sakın bir adam bir kadınla başbaşa kalmasın. Ancak yanında nikahlanmasmı haram akrabası olursa müstesna. Hem kadın yanında mahremi bulunmadıkça yolculuğa çıkmasın."

Bunun üzerine bir adam ayağa kalkarak: Ya Rasulallah! Benim zevcem hac için yola çıktı. Kendim de filan gazaya yazıldım, dedi. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem: "Git de zevcenle beraber haccet!" buyurdu.

Mahrem; kendisine kadınla evlenmesi ebediyyen haram olan baba, erkek kardeş, amca, dayı vb. kimselere denir.

Yabancı erkek (ecnebi) ise kadınla, bekar olması halinde evlenmesi aslında helal olan her erkeğe denir. Ecnebi akrabalardan olabilir. Özellikle kocanın erkek kardeşi ve benzeri yakınları buna girer, bütün bunlarla başbaşa yalnız kalmak haramdır. Çünkü Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem: "Yanında mahremi bulunmayan kadınların yanına girmekten sakının." buyurmuş, Ensar'dan bir zat: Ya Rasulallah! Kocanın akrabasına (hamv) hakkında ne dersin? deyince Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem: "Onlarla halvet (yalnız, başbaşa kalmak) ölümdür." buyurmuştur.

Hadiste geçen "el-hamv" kelimesi kocanın erkek kardeşi ve benzeri akrabalarına verilen bir isimdir. Rasul-i Ekrem'in "Onlarla halvet ölümdür," cümlesinin manası şudur: Onlardan gelecek kötülük, başkasından gelecek olandan daha çok fitne ve felakete sebep olur. İşte takva sahibi şuurlu müslüman kadın, günümüzdeki dini gevşek bir çok insanın düştüğü bu gibi dine aykırı durumlara düşmez.
eski 13.03.2008, 19:44 ebu mus'ab isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #10
ebu mus'ab isimli üye'ye teşekkür eden 12 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:59 .