11 Şevval 1429
11 Ekim 2008, Cumartesi
11 Şevval 1429
11 Ekim 2008, Cumartesi
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 40 (9 Kayıtlı ve 31 Misafir) bulunmaktadır.

Online   barayev, DeRCan, DuaLar, RaBi_a, siyahsancaktar Dagistan, Hak-dilaram, kebirulcady06
Tekil Mesaj gösterimi
ESNEK52
Kebir-ül Miskin

ESNEK52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 245
Teşekkür aldı: 82 konuda 403 kere
kucult  büyük
Benim o kapıya gidişim , buhranlarımın son dereceye vardığı bir gece 'İnsan ve vazifesi' adlı eserden , başlangıcındaki duaları elim açıp Mevlaya göz yaşlarıyla okuduğum 10 - 15 sayfa , ardından yine o gece aylardır hasret kaldığım mışıl mışıl bir uyku ile ayların yorgunluğunun bir anda gidişi , eseri aldığım arkadaştan yazarı kimdir diye sorduğumda Mürşid-i Kamil dir deyişiyle 'Ehli Sünnetin Nazarı İtikadın Ölçüsüdür' adlı eserden okuttukları Mürşidi Kamil'in vasıflarının olduğu 2-3 sayfa hepsi bu... Bir anda kafamda çakan şimşek ; böyle bir insan olurmu , mümkünmü zira bizler acizane cami imamlarını görmüşüz hoca diye , peki bu vasıflar bir insanda olacakda ben hala durucam mümkünmü ? Görmek istedim ve Elhamdulillah gitmek nasib oldu ... Yolda ise yalvardım Mevlaya ; Rabbim , benim gibisini o kapı kabul edermi ? diye diye... gittik . Vardık ki herkeste tertemiz bir yüz , huzur dolu bir yer , insan nerdeyse tamamı ayakta geçen bir tren yolculuğundan sonra 2-3 saatlik bir uykuyla çakı gibi oluyor ... Kimi sorsam bumu diye yok diyorlar , derken içeri Allahın bir Arslanı giriyorki sesi adamın kalbinde gürlüyor . Namazdan sonra oturmuşuz etrafında ay gibi ortada O gelenlere bakıyor sırayla ... Baştan 3. yüm sıra bende , göz gözeyiz dimdik O bana ben O na ... Su ateş üstünde nekadar dayanır ? Ben cahil halimle yüzünde nur arıyorum O ise Üstaz Necip Fazıl misali Kaplan gibi bakıyor ... Derken içimde tuhaf bir gülme isteği , herkes edebli oturuyor ben se basıcam kahkahayı ... Dayanamadım eğdim başımı , hal geçince bidaha .... Sonuç aynı tekrar eğdim , geçti , tekrar aynı derken bir hüzün çöktü ki hayatım film şeridi gibi geçti gözümün önünden , kalmışım öylece ... Sonra baktım ki sıra başkasında ... Sonra gönül bağlılığı ama bir farkla ; gelirken ki yalvarışımın cevabı sanki , cümlesinin sonunda 'PEKİ bende kabul ettim' var... O zamanlar özel görüşme daha rahattı ve yanına özel görüşme için gittiğimde anladımki ben yaşamışım herşeyi amaaaa Allah Celle Celalühü dilerse halini dilediği kuluna bildiriyor. Bir cümle herşeyi özetledi ......... Sonrada ilerleyen günlerde aylarda kafamdaki şüphelerin cevabını aldım tek tek ... Gerisi Mürşidle bu abdi aciz arasında ... Benim gibisine iman kurtarma kapısı , çalışana Velayet kapısı ... Öyle gittim intisab ettim kurtuldum yokkk . Öyle mertebeyle falan işimde olmaz zira giderken kabul eder mi diyordu şu anda adım hala listesinde varmı acaba diyorum ... İnsan bu dünyada yanlız ama ahirette daha büyük bir yanlızlık tehlikesi var ; gerçekten Onları Cenab-ı Hakkın İlim sıfatını taşıdıkları için sevip onların rehberliğiyle Hakka teslim olmayı öğrenebilirsek müstesna ... Son olarak onlara olan ihtiyacı aklımda kalan şu hadis i şerif özetliyor 'Benim ümmetimin velileri beni israilin peygamberleri gibidir' ( hatalı yazdıysam düzeltin... )
Not : monoroza ablam burayada eklememi söyledi , ondan koydum , yanlış anlaşılmasın ...

Konu ESNEK52 tarafından (15.03.2008 Saat 12:00 ) değiştirilmiştir..
eski 15.03.2008, 10:10 ESNEK52 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:22 .