11 Cemaziye'l-Evvel 1429
16 Mayıs 2008, Cuma
11 Cemaziye'l-Evvel 1429
16 Mayıs 2008, Cuma
Ayet
Ey iman edenler!Cuma gunu namaz icin cagrildiginizda her turlu dunyevi alisverisi birakip Allah'i anmaya yani hutbeyi dinleyip namazi kilmaya kosun.Eger bilirseniz bu sizin icin daha hayirlidir.
Cuma-9
hadis
Cuma gününde öyle bir an vardır ki, günah veya akrabalarla ilişkiyi kesme konularında olmamak şartıyla kul Allahü teâlâdan bir şey isterse Allahü teâlâ mutlaka onu verir.
Buhari

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Anket

hangi mevsimi seviyorsunuz????
ilkbahar: 50,00%
yaz: 15,52%
sonbahar: 24,14%
kış: 10,34%
Katılımcı sayısı: 116. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Online Üye

Şuan Forumda: 77 (13 Kayıtlı ve 64 Misafir) bulunmaktadır.

Online  dahilek, Dilnihad, haqperest, mutasyon, Ninja Kedi, nur talebesi, Sakallı, sevimli22, tÜrkÜ, zeyn-eb mesutizm, Ummu Seleme

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye

Üye Albümlerinden

Üye albümlerinden en son eklenen resimler:

güzel güne güzel resimlerle
kabiliyet isimli üyenin, güzel güne güzel resimlerle Albümünden

İncİler Maİl Grubu

Tekil Mesaj gösterimi
ebu mus'ab
Mü'min
(Konuyu Başlatan)

ebu mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 325
Teşekkür aldı: 372 konuda 1.834 kere
Kendisi Gibi Talebeler Bıraktı

Buhârî’nin önünde ders okuyan, ondan hadis öğrenen talebelerin sayısı hakkında kesin bir bilgi yoktur. Sadece meşhur ‘Sahih’ isimli kitabını ondan okuyanların sayısı doksan bin kişidir. Müslümanlar’ın ikinci büyük muhaddisi İmam Müslim, Tirmizi, Nesaî ve Darimî de onun talebelerindendir.

İslam İlimlerinin En Muteber Kitabını Yazdı

Kur’an’dan sonra en muteber bilgi kaynağı olan ve Müslümanlar arasında ‘SAHİH-İ BUHARİ’ adıyla meşhur olan kitabı yazdı. Altı yüz bin hadis arasından seçip derlediği kitabına yazdığı her hadis için yazmadan önce abdest aldığı ve iki rekaat namaz kıldığı rivayet edilmiştir. Kitabı yazması on altı yıl sürdü. Yedi bin civarında hadis ihtiva etmektedir. Kitabın içinde zikredilen hadisleri iki yüz seksen dokuz hocadan derledi.
SAHİH-İ BUHARİ, Müslümanlar çocuklarını Hıristiyan profesörlerden din öğrenmeye gönderene kadar her Müslüman’ın gözünde ilk ve şeksiz bir kitaptı. Müslümanlar’ın çocukları, Hıristiyan ülkelerden diploma alıp, hadis hocası olmaya başladıktan sonra, Buhari de tenkit edildi. Kusurları(!) bulundu.

İlmini ve Onurunu Korudu
Buhara valisi, saraya gelip kitaplarından ders yapmasını emreden bir haberci gönderdi ona. O cevap olarak dedi ki:

‘Ben ilmi ayağa düşürmem. Vereceğim dersler hoşuna gidiyorsa, ders yaptığım mescide veya evime gelirsin. Eğer bu durum hoşuna gitmezse, yetkili birisin. Benim ders yapmamı yasakla. Ben de ders yapmayayım. Yasağı sen koy ki yarın Allah katında özrüm olsun.’

Ona Da Eziyet Edildi
Gayretini ve elde ettiği şöhreti çekemeyenler, siyasileri onun aleyhine kışkırttılar. Valilik emriyle sürgüne gönderildi. Semerkand’da vefat etti. Vefat etmeden önce yaptığı bir duasında: ‘Allahım! Geniş olmasına rağmen dünya bana daraldı. Beni kendine al.” demişti. Bu duasından sonra bir ay geçmeden vefat etti. 30 Ramazan 256 (31 Ağustos 869) da vefat etti. Vefat ettiğinde altmış iki yaşındaydı.
eski 15.03.2008, 21:09 ebu mus'ab isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla   #9
ebu mus'ab isimli üye'ye teşekkür eden 4 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:14 .