| Hademe (Konuyu Başlatan)
Teşekkür etti: 11.129
Teşekkür aldı: 5.005 konuda 25.539 kere
|
mevzumuz ak parti refah partisi v.s değil... mevzu: 200 yılllık bir planın gidaşatı ile ilgili bir nebze de olsa bakış açımızdan okuyucuyu haberdar edebilmek... muhakkak samimi insanlar var ve davasına sahip çıkma istidadında bu insanlar ama kim bundan nemalanıyor'u derinden irdelediğimizde, müslümanların İslami duruş ve gayretlerinin onların istikbal hesaplarında onlara bir fayda sağladığı hususunda iyimser olamıyorum açıkçası. hoş, müslümanların 200 yıllık planları hiç olmuyor, o da ayrı ve son üzerinde konuşulası bir konu... İslam ise aslolan bir portre çizdim: 'Özne değerleri yer değiştirmiş çarpık, ehlileştirilmiş, reformize, kromozomları ile oynanmış luthervari islam... bunun için bu insanlar 200 yıldır çalışıyor ve maalesef plan -realite gereği- dava sahibi insanların rahminde gelişiyor! bugün dönün ve bakın manzaraya! Ehli Sünnet velCemaat akidesi kaç kişinin umrunda? halk, cumadan cumaya namazını terk etmez; ama yılbaşlarında hindisini keser; kızının başörtü takmasını ister; ama kız yeğenlerinin oğlu ile oturmamasını kınar; yasin'ini okur; ama tefsirini okumaz; namahreme bakmaz; ama tv'de envai çeşit muzurluklara da ses çıkarmaz, hatta bayılarak izler bir halk haline getirildi.' bu yazdıklarımızdaki hakikatleri yok saymak bunların yok olmasına sebep olmuyor maalesef. gözümüzü açalım. muktedir olmak ile iktidar olmak aynı şey değil bizim memlekette... dünyanın hiçbir ülkesinde bizdeki kadar karışık, oturmamış bir idari yapılanma yoktur. her kurumun yol kesme hakkı var! kurumlar ise, inönü zamanında oturmuş bir yapılanma ile işletiliyor şu an. ekseri 30'lu yılların chp deyişleri ne ise, onu derler... kurumların genel durumu budur. mesela chp % kaç? % 20 kurumlardaki etkisi ne? % 80! bu tabloyu siz değiştirmedikçe, memleketi isterseniz % 80 ile iktidara gelin, % 20 yönetecektir... ve çırpıntılar esasta daha büyük bir yönetim erkine hizmet edecektir. farklı bir perspektif: binlerce kilometre öteden ortadoğu'ya gelip, ulus devlet diye kürtlere göz kırpan 72 milletli 52 devletli bir yapılanma'nın bazı hesapları olduğu gerçeğine sırt dönmek doğru değildir. türkiye'de sistemli bir kırım vardır. inanç kırımı! ak parti şu parti bu parti meselesi değil bu. önce hadise doğru algılanmalı diyorum. bilmez mi bunlar yapılanların parti yapılanmasını güçlendirdiklerini? bilirler! öyleyse daha öte bir hedef olmalı diye düşünüyorum. Kılıçustası kardeşimin ılımlı islam tarifi şu; 'devlet talebi olmayan , cihad şuurundan arındırılmış , ehlileştirilmiş ve batılıların evlerinde besleyebileceği evcilleştirilmiş islam demek.' bu tabir, bizim bu terminolojiye yüklediğimiz mananın bir kısmını izah ediyor. GLOBAL DIN - SUREC FELSEFESI bu başlık altında 4. yazı terminolojiye yüklenen manayı izaha geniş bir bakış açısı sunmaktadır. materyalizm'in alet edevatlarını bilinmeden, konu hakkında spekülatif derme çatma medya saptırmalarından ayıklanmamış şişkin değerlendirmeler söz konusu olacaktır. |

16.03.2008, 12:49
| |
Hak-dilaram isimli üye'ye teşekkür eden 5 üye:
| |