bazı yorumlarda yazımızın ak parti'ye bir tavır gibi algılandığını farkettim. buna üzülürüm. zira partiler kurumlar insanlardan oluşur. insan temellidir. bendeniz gündem edilmeyen bir endişemizi paylaşmak istedim. döğüş sanatlarından birisi aikido'dur. temel mantığı, rakibin gücü ile rakibi yenmektir. bugün bir oluşum etrafında toplanan insanların dinamiği ile onların geleceklerine nasıl zarar verirsiniz bağlamlı bir düşünce acaba bize -aikido nazarlı- ne gibi açılımlar sağlayacaktır? böyle düşünüyorum: gidişattan razı değilim... ehli sünnet velcemaat tavırların yontulmasından rahatsızım. dünyaya hükmetmek meyli ile zaferler kazanmamış bir milletin evladıyım. dinine sahip çıktığınca Allah'ın milletimi zaferyab ettiğini biliyorum. bugün egoizm, şöhret, şehvet, servet tezgahlarında kırıma uğrayan insanlarla aynı iklimi paylaşıyorum. olan bazı sapmalar kanına dokunuyor! parti sevdalısı değilim parti çevresinde birleşenlerin de parti sevdası ile değil, Allah ile sevdalanmalarını daima isterim ve bunu öğütlerim. lider ölür, oy veren ölür.. laik de ölür, anti laik de... hesabını veremeyeceğimiz sözlerden uzak duralım. islamın bir reforma tabi tutulması ile ilgili çalışmalar inkar edilse de vardır: hadisleri ayıklıyorlar! giyim kuşamı ayarlıyorlar! haram olanla helale bir koordinat saptaması yapıyorlar! cihad beğenilmiyor ya da, Allah için can verme ile neticelenene burun bükülüyor! müslüman zengin olmalı kanaatiyle lükse acayip bir kayış var. sofralar envai çeşit levazımla donanıyor, en pahalı koltuk kanepe takımları evlerimizde baş köşede... en iyi okullarda okumak adına büyük paralar harcanıyor, büyük tavizler veriliyor... ticarette bir yere geleceğim diye verilen tavizler inanılmaz. çok şey yapılıyor bu reform sürecinde kafa avrupa kalp müslüman insanlar çoğaldıkça çoğalıyor! fikirlerimi bir partinin yandaşlığı ya da karşıtlığı ile izah etmeye çalışarak değersizleştirmek devekuşunun kuma kafasını sokma hikayesindeki gibi olur. |