|
Kadın-erkek beraberliğinden kaçınır
Aklı başında müslüman kadın erkeklerle ihtilattan, bir arada bulunmaktan gücü yettiğince kaçınır. Bu hususta Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in sevgili kızı Hz. Fatıma radıyallahu anha'ya müminlerin anneleri olan peygamber zevcelerine, ashab-ı kiram, tabiin ve onları güzelce izleyip onların hidayete ulaştırıcı dosdoğru yolu üzerinde yürüyen Selef-i Salihin'in hanımlarına uyar.
İhtilalin dünyada sebebiyet verdiği zararlara dair şahitler, deliller, sayılamayacak kadar çoktur.
Mahremi olmayan erkeklerle el sıkışmaz
Erkeklerle ihtilat etmeyen müslüman kadının mahremi olmayan erkeklerin elini de sıkmayacağı aşikardır. Bu konuda Rasulullah'ın hadisine ve fiiline uymayı amaçlar. Buharı ve Müslim, Müminlerin Annesi Hz, Aişe'den radıyallahu anha rivayet ediyor. Hz. Aişe der ki: "Mümin hanımlar Rasulullah'a sallallahu aleyhi ve sellem hicret ettikleri zaman Allah Teala'nın:
"Ey Peygamber! Mümin kadınlar Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmamaları, hırsızlık yapmamaları, zina etmemeleri, evlatlarını öldürmemeleri. .. şartıyle sana beyat etmeye geldikleri zaman beyatlerini kabul et, onlar için Allah'dan mağfiret isteyiver" (Mümtehi-ne:12)
emri gereğince imtihan edilirlerdi. Bunu ikrar ve kabul eden mümin kadın, şer'î beyat ile beyat etmiş olurdu. Kadınlar bunu sözle ikrar ettiklerinde Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem onlara: "Şimdi gidebilirsiniz, beyatlerinizi kabul ettim." derdi. Hayır, Vallahi Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in eli, asla bir kadın eline değmedi; kadınlardan yalnız sözle beyat aldı. Hz. Aişe der ki: Vallahi Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem kadınlardan, Allah Teala'mn emrettiğinden başka hiç bir şart üzerine beyat almamış ve Rasulullah'ın avucu asla bir kadının avucuna dokunmamıştır. Onlardan beyat aldığı zaman kendilerine sözle: "Beyatinizi kabul ettim," derdi.