T-Enf´isimli üyeden Alıntı Teşekkür ediyorum kardeş. Lakin şunu da belirteyim ki : Bildikleriniz bildiklerimdir.! Ben bilinmeyenleri merak ediyorum.
Yukarıdaki ayet e nispet ederek bir soru sorayım.
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?"
Sence?
"Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerektir." "O bilgi işe yaramıyorsa köle efendi den daha yeğdir... " (Bence )
Saygılarımla... Kardeşim muhakkakki her okuduğumuz işe yaramayabilir ancak böyle bir ihtimal var diye okumamak ne kadar mantıklı olabilir ?
Hem kişi salih bir düşünce ile okursa ( en azından halis bir euzu besmele ile başlayıp ) muhakkak ki Allah' ın izni ile doğru ve yanlışları kolaya ayırıp yanlış ve sapık fiirlere gülecektir.
Zaten böyle olmasaydı. Resullullah neden ilim çinde bile olsa alın diye bir söz sarf etmiş olsun.
Es Selamu Aleyküm,
İSRÂ 41. Andolsun biz, onlar düşünüp öğüt alsınlar diye (gerçekleri) bu Kur’an’da değişik biçimlerde açıkladık. Fakat bu onların ancak kaçışlarını artırıyor.
|