14 Şevval 1429
14 Ekim 2008, Salı
14 Şevval 1429
14 Ekim 2008, Salı
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 9 (1 Kayıtlı ve 8 Misafir) bulunmaktadır.

Tekil Mesaj gösterimi
Hak-dilaram
Hademe
(Konuyu Başlatan)

Hak-dilaram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 11.138
Teşekkür aldı: 5.023 konuda 25.649 kere
kucult  büyük
anlat hocam, yetmedi dedim. sağolsun kırmadı bir hatırasını daha nakletmemiz için anlattı.

buyur hoca'm:

--------

oğlumun hastalığının yeni olduğu ve üst üste birçok sıkıntının had safhaya geldiği bir zaman, yine üstaz'ın yanına yürüyerek gidiyorum ve aklıma şöyle geldi:

'üstaz bize demişti ki: imanın alameti olarak zillet illet kıllet üçünden birisi mutlaka bir müslümanda olacak ve ben: Ya Rabbi! tamam! bir müslümanda bunlardan biri illa olacak, ancak bu kadarı bana çok ağır geliyor. çok genç yaşta böyle bir zat ile beni tanıştırdın. bu sayede aşırı melanete yönelmedim; ama ben ne yaptım ki, beni bu kadar ağır imtihan ediyorsun!? '

bu ahvalde hem ağlayıp hem yoluma devam ediyorum.

üstaz'ın yanına vardığımda, o gün, hiç sohbet etmemiş. bendeniz tam karşısına oturduktan on onbeş dakika sonra, sohbete şöyle başladı:

'ne yani!?

eyub aleyhisselam, koskoca bir peygamber idi. peygamberlerin peygamber olmadan evvel de sonra da günahları yoktur; ama buna rağmen Allah Teala, onun bütün vucudunu kurtlara yedirdi.

insanın başına bir müsibet gelmesi için, illa günahkar olması gerekmez!..'

bundan sonra üstaz sohbetine devam etti; ama bendeniz alacağımız almıştım, gerisinde ne konuştuğunu bilmiyorum.

Buraya Baktınız mı? Tıklayın
eski 28.03.2008, 14:44 Hak-dilaram isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #253

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:12 .