7 Ramazan 1429
07 Eylül 2008, Pazar
7 Ramazan 1429
07 Eylül 2008, Pazar
Ayet
Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.
Bakara-184
hadis
Ramazan bereket ayıdır. Allah bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder.
Taberani

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 31 (10 Kayıtlı ve 21 Misafir) bulunmaktadır.

Online   1garibyolcu83, Dilnihad, ebrar69, hayalii, kebirulcady06, keLepir kaleM, nur talebesi, txtxfrm , Ummu Seleme
Tekil Mesaj gösterimi
melih.s
Gast

kucult  büyük
leys
Rasulallah'ın zikir hususundaki tavsiyeleri..
Ve bilhassa bu konuda verdiği sayılar da buna dahil midir peki
efendimizin tavsiyeleri genele şamildir tavsiye ettiği zikir vs..ümmetin her zümresinin uygulayabileceği nitelikdedir..
üstelik tavsiyelerin mahiyetleri ve bu tavsiyeye muhattab olanların durumları yani nitelikleride farklılık arz edebilir
(..hz ebubekire zikri hafinin teklif ve talimi mesela)..çok geniş bir mevzu vakit dar kısaca değindim

Ümmü Seleme
neden şakıncalı kardeş onuda şöyleyin yanı illa zikir çekmek için bir mürşidemi baglı olmak lazım
kısaca ve anlaşılır şekilde açıklamak gerekir ise:

zikir her açıdan mutlak faydalı ve luzumludur...ilaç hükmünde de kabul edilebilir..manevi rahatsızlıklarımıza
ancak önemli nokta şudur ki..nasıl bedenimiz rahatsızlandığında doktora gidip tedavi oluyor ve doktorun muayene ve tavsiyeleri sonucu bizlere tavsiye ettiği ilaçları alıp kullanıyor isek..ki mantık ve akılda bunu icab ettirir..tedavi olmayı istiyorsak
zikirn dahi ilaç hükmünde olması ve manevi rahatsızlıklara şifaa
olması nedeni ile muhakkak surette..ehil bir manevi doktor gözetiminde yerine getirilmesi mantık icabıdır
takdir edersinizki kendi başına hastalığını teşhis etmek (tıp ilminden bi haber şekilde yada yarım yamalak bir kaç bilgi ile)
ve teşhis sonrası tedavi tespit etmek ve tedavi için ilaç almak ilaçların dozajı hakkında karar vermek ne kadar yanlış ise..

Mürîd - 3600
Kuddus - 3600
Fettah - 3600
Nur - 3600
Hakîm - 1800
Reşid - 2700
Aliym - 3600
Halîm - 2700
Muhyi - 2700
mesela üstteki örnekde olduğu gibi
zikrinde manevi faydası olmak ile beraber..işin ehli (doktor)tarafından yönlendirilmediğiniz müddetçe olumsuz sonuçlar ile karşılaşmak kaçınılmazdır..(kendi başına ilaç alan ve içen kişinin durumunu gözünüzün önüne getiriniz)yarardan çok zarar söz konusu olacaktır ve bu kaçınılmazdır

bu durum tek başına zikir yapılamaz anlamına gelmemeli ve zikir terk edilmemeli...(örnek namaz tesbihati ..vs..)

kasd ettiğimiz zikir..ders olarak kabul edilmiş sayısı belli (örnek günde 1000-2000adet) aksatılmadan yerine getirilen..nitelikde olanlardır..

her işin usulüne uygun yapılması sonuca ulaşmada en mühim etkendir...

daha doyurucu bilgi için bu konuda..

tıklayınız

Herkes dilediği gibi kabullenir yaşar ve sonuçlarına katlanır ancak şu demiş o demiş bu demiş çok mu önemli önemli olan Allah' ı zikretmek değil mi
sevgili bakara her insan dilediği gibi kabullenir ve dilediği gibi yaşama ve uygulama şansına sahiptir ..
ancak bu dileme işinin kuran ve sünnete endeksli olması en güzeli değilmidir ve kuran ve sünnete göre yaşayan ve amel eden alim ve veli kullara tabiiyet en güzeli değilmidir

Sonra bir mürşid' in ehil olmadığını neye göre karar veriyoruz
konu bu değil ama..karar ölçümüz belli kuran ve sünnet

Ayrıca o şahsı savunmak bana düşmez ama kendini bir mürşid olarak görmüyor
o şahsdan kasd kimdir bilmiyorum zira kimseyi hedef almadım

Zaten asıl mürşid te Allah' ın kitabı ve Resullulah olduğuna göre
doğru tespit.. ve allah ve resülünün tavsiye ettiği yolda sadıkane takipçi olan tasavvuf büyüklerine(şeriat ve sünnete ittiba şart aranması gereken özellik bu olmalı mürşid tayininde) tabii olmakda aslında allah ve resülüne tabii olmak anlamına gelmiyormu

uzunca yazmak isterdim ama..ne yaparsınız vakit dar

eski 27.10.2006, 17:39  
Alıntı ile Cevapla   #9

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:30 .

Page generated in 0,30725 seconds with 13 queries