12 Şevval 1429
12 Ekim 2008, Pazar
12 Şevval 1429
12 Ekim 2008, Pazar
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 14 (0 Kayıtlı ve 14 Misafir) bulunmaktadır.

Tekil Mesaj gösterimi
ebu mus'ab
Mü'min
(Konuyu Başlatan)

ebu mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 561
Teşekkür aldı: 597 konuda 2.958 kere
kucult  büyük
Buhari, Cabir b. Abdillah'dan radıyallahu anh rivayet ediyor;

Peygamberi gördüm. Bir de baktım ki, Ebu Talha'nın karısı Rumeysa ile karşımda."
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Ümmü Süleym'i ziyaret ettiği gibi kız-kardeşi Ümmü Haram bint Milhan'ı da ziyaret ederdi. Ümmü Süleym'i cennet ile müjdelediği gibi kızkardeşi Ümmü Haram'a da Allah yolundaki mücahidlerle birlikte gazi ve mücahid olarak denizin ortasında gemiye bineceğini müjdeledi.

Buhari ve Müslim, Enes b. Malik'den radıyallahu anh rivayet ediyor:

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Milhan'ı kızının evine girdi. Orada biraz uzandı, sonra gülerek uyandı. Milhan kızı: "Niçin gülüyorsun Ya Rasulallah?" dedi.
"Ümmetimden birtakım insanlar mavi denizde gemilere binmişler. Tahtlara oturmuş kırallara benziyorlar." dedi.
Ümmü Haram: "Ya Rasulullah! Allah'a dua et de beni onlardan kılsın." deyince Rasulullah: "Allahım, onu da onlardan eyle!" diye dua etti.
Sonra Hz. Peygamber tekrar uyudu ve yine gülerek uyandı. Ümmü Haram aynı soruyu sordu. O da aynı cevabı verdi. "Beni onlardan eylemesi için Allah'a dua et" dediğinde: "Sen öncekilerdensin, sonrakilerden değilsin!" buyurdu.
Enes radıyallahu anh'm dediği gibi Rasulullah'ın sallallahu aleyhi ve sellem bu müjdesi gerçekleşti. Ümmü Haram, Ubade b. Samit ile evlendi. Mücahid olarak onunla yola çıktı ve Muaviye'nin hanımı Karaza kızıyla denizde gazaya çıktı. Dönerken onun bineğine bindi, hayvan onu üzerinden attı, düştü ve vefat etti.
Kabri, Kıbrıs'ta günümüze kadar, Allah yolunda cihad eden müslüman kadının kıssasını dile getiren bir abide olarak kalmıştır. İnsanlar onun kabri başında: Bu saliha hanımın kabridir, Allah rahmet eylesin demektedirler.

http://ebumusab.blogcu.com
eski 03.04.2008, 20:46 ebu mus'ab isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #35
ebu mus'ab isimli üye'ye teşekkür eden 7 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:32 .