Bayrak
21 Recep 1429
24 Temmuz 2008, Perşembe
21 Recep 1429
24 Temmuz 2008, Perşembe
Ayet
Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.
Hucurat-12
hadis
Kim ki yanında Müslüman kardeşinin gıybeti yapıldığı halde, gücü yeterken ona yardım etmezse, Allah onu dünya ve ahirette zelil kılar.
Camiu’s-Sağîr

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 56 (7 Kayıtlı ve 49 Misafir) bulunmaktadır.

Online  --sena--, hafsa, hasret-yolcusu, merzıyyeh, sofizade, yaralıyurek

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
ebu mus'ab
Mü'min
(Konuyu Başlatan)

ebu mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Albümü var

Teşekkür etti: 436
Teşekkür aldı: 493 konuda 2.417 kere
Müslüman oluşu ve hak olan diniyle şeref duyar

Şuurlu müslüman kadının, İslami şahsiyeti ile şeref duyup İslam'ın kendisini çok çok erken dönemlerde ulaştırmış olduğu yüce makam ve değer ile iftihar etmesine şaşmamak gerekir. O devirlerde diğer milletlerdeki kadın bunlardan hiçbirine ulaşamamıştı. İslam, onbeş yüzyıldan beridir hem de tarihte ilk defa kadın haklarını tamamen ilan etmiş bir dindir. Daha dünya; İnsan Hakları Örgütü'nü, İnsan Haklan Beyannamesi'ni tanımadan asırlarca önce, müslüman kadın insan haklarından tam olarak yararlanmıştır.

Ta o ilk erken dönemde İslam, kadınların erkeklerin diğer yarısı olduğunu ilan etmiştir. Ebu Davud, Tirmizi, Darimi ve İmam Ahmed'in rivayet ettiği hadis bunu açıklamaktadır: Hıristiyan dünyasındaki sosyal ortamlarda kadının insan olup olmadığından, ruhunun bulunup bulunmadığından şüphe duyulurken Kur'anı Kerim şöyle ilan ediyordu:

"Nihayet Rableri onların dualarına §öyle icabet etti: -içinizden gerek erkek, gerek kadın kiminiz kiminizden hasıl olmadır- bir iş yapanın amelini ben elbette boşa çıkarmayacağım. (Al-i İmran: 195).

Erkeklerin bey'ati gibi kadınlar da Rasulullah'a sallallahu aleyhi ve sellem İslam ve dinleyip itaat etme şartı üzere bey'at etmiştir. Kadınların bey'atleri erkeklerinden bağımsızdı, onları tabi olarak değildi. Bu ise müslüman kadının şahsiyetinin bağımsız olduğunu, bey'atte, ahid vermede, Allah'a ve Rasûlüne vela (bağlılık) vermede sorumluluk taşıma yeterliliğini vurgulamaktadır. Bütün bunların hepsi, modern dünyanın kadının refarandum ve seçimler yoluyla bağımsız irade ve görüşünü açıklama hakkını kabulünden yüzyıllarca önce gerçekleşti
eski 06.04.2008, 18:35 ebu mus'ab isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #38
ebu mus'ab isimli üye'ye teşekkür eden 7 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:43 .