Bayrak
21 Recep 1429
24 Temmuz 2008, Perşembe
21 Recep 1429
24 Temmuz 2008, Perşembe
Ayet
Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.
Hucurat-12
hadis
Kim ki yanında Müslüman kardeşinin gıybeti yapıldığı halde, gücü yeterken ona yardım etmezse, Allah onu dünya ve ahirette zelil kılar.
Camiu’s-Sağîr

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 21 (0 Kayıtlı ve 21 Misafir) bulunmaktadır.

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
ebu mus'ab
Mü'min
(Konuyu Başlatan)

ebu mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Albümü var

Teşekkür etti: 436
Teşekkür aldı: 493 konuda 2.417 kere
Bunların yanısıra birtakım hakları da vardı: Mülkiyet hakkına sahip olması, zengin dahi olsa nafakadan, ev harcamalarından muaf tutulması, insanî değer ve itibar, eğitim, ahlak, genel şer'i sorumluluklar bakımından erkekle eşit tutulması ve benzeri İslam'ın kadına tanıdığı hakları, etrafını kuşattığı değer ölçülerini tek tek saymaya kalksak yerimiz almazdı.
Müslüman kadının ulaştığı haklar, değerler, yetkiler Batıkadınlarını bile hayrete düşürmüştür. Bu münasebetle ABD de bir konferansta Amerikalı bir kadının sarfettiği sözü zikretmek isterim. Suriye alimlerinden Üstad Behçet Baytar'ın "İslam'daki Kadın Hakları" konusunda verdiği konferanstan sonra Amerikalı bir hanım, müslüman kadının onbeş yüzyıl önce elde ettiği bu seri haklardan ve kazammlardan dolayı şaşırarak kalkıp üstada şöyle demiştir:

Müslüman kadın ve onun hakları konusunda bu söyledikleriniz doğru mu, yoksa bir propaganda mı? Şayet doğruysa beni de alın götürün. Aranızda bir süre yaşadıktan sonra beni isterseniz öldürebilirsiniz.

Müslüman kadının yeri ve ona verilen değerden dolayı şaşkınlık ve takdir hislerini ifade eden Batılı kadınların sözleri ve şahitlikleri pek çok ve yaygındır.
Bütün bunları bilen zamanımızın şuurlu müslüman kadının gönlü, hak olan dinine hayranlık ile dolar; büyüklüğüne, kemaline, erkek dişi bütün insanlığın mutluluğu için konmuş Rabbani yolu kapsamına imanı, bağlılığı artar. Şu kadarını bilmesi kafidir ki, İslamın kadının durumunu düzeltmek için onbeş asır Önce hem de bir kerede gerçekleştirdiği şederi bu yirminci yüzyılda bile bir kimse gerçekleştirememiştir.
eski 07.04.2008, 21:02 ebu mus'ab isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #39
ebu mus'ab isimli üye'ye teşekkür eden 7 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:34 .