11 Cemaziye'l-Evvel 1429
16 Mayıs 2008, Cuma
11 Cemaziye'l-Evvel 1429
16 Mayıs 2008, Cuma
Ayet
Kadınlar,oğullar,yük yük altın ve gümüş,salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi.Bunlar dünya hayatının geçimliğidir.Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah’ın katındadır.
Âl-i İmrân-14
hadis
Akrabaların gösterdiği yakınlığa karşılık veren kimse,tam anlamıyla akrabalık haklarını gözetiyor sayılmaz.Akrabalık haklarını tam anlamıyla gözeten kimse;yakınları akrabalık bağlarını ondan kestikleri halde,o onlardan alaka ve yardımını kesmeyen kimsedir.
Muslim

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Anket

hangi mevsimi seviyorsunuz????
ilkbahar: 47,71%
yaz: 16,51%
sonbahar: 25,69%
kış: 10,09%
Katılımcı sayısı: 109. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Online Üye

Şuan Forumda: 29 (0 Kayıtlı ve 29 Misafir) bulunmaktadır.

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye

Üye Albümlerinden

Üye albümlerinden en son eklenen resimler:

MUTASYON
mutasyon isimli üyenin, MUTASYON Albümünden

MUTASYON

MUTASYON

MUTASYON

MUTASYON

MUTASYON

MUTASYON

MUTASYON

İncİler Maİl Grubu

Tekil Mesaj gösterimi
diyarbekrî
محمد ديار بكري
(Konuyu Başlatan)

diyarbekrî - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yarışma Puanı: 210
Teşekkür etti: 3.916
Teşekkür aldı: 1.578 konuda 5.952 kere
diyarbekrî - MSN üzeri Mesaj gönder
129-(5)Zeyd bin Sabit [*] radıyallahu anh'tan;

Şerh______________________________________________

azabından istiâzeye devam etti ki bu hususta ümmeti kendisine uysun,istiâze şöhret bulsun ve herkesin itikadında yerleşsin, Mü'minler daimi bir surette kabrin azabından korku üzerinde olsunlar.»

Tîbî diyor ki: «Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem, tevazu' olarak hak ve doğru sözü Yahudi kadından işitince kabul etti. Ve hak ve gerçek kimden olursa olsun halkı onu kabul etmeye teşvik etti. Zira hikmet,Mü'minin ğaybettiği şeydir.

itikadî bir meselede mücerred bir Yahudinin sözüne itimad.etmesi ve dolayısıyla istiâzeye devam etmesi, akıldan uzaktır. Bilakis Tahavî'nin sözünden anlaşıldığı üzere vahye itimad etti.»

Tercüme----------------------------------------------------------------------- i hal

[*]Alel'ihtilaf H.45 civarında vefat eden, vahyin kâtibi, kurrâ' ve ferâiz şeyhi ve Medine'nin müftîsi Ebû Saîd, diğer ifadeyle Ebû Hârice Zeyd bin Sabit el-Hazrecî radıyallahu Teâlâ anhu'dan, Ebû Hureyre, İbnu Abbas, Ibnu Ömer, Ebû Saîd el-Hudrî ve daha birçok ashab ilim öğrendiler, Kur'ân'ın tecvîd üzere okunmasını ve ahkâmını ondan aldılar.

Zeyd'in babası, hicretten önce Evs'le Hazrec arasında vuku' bulan muharebede yani = Buas günü'nde öldürüldü, Zeyd yetim kaldı.Zeyd on bir yaşında iken Müslüman olup hicret etmişti. Kendisi demiştir ki:

«Nebî sallallâhu aleyhi ve sellem, Medine'ye geldiği zaman, beni ona takdim ederek: "Bu genççik, Neccâr oğullarından olup, sana inen Kur'an'dan on küsur sûreyi ezberlemiştir." dediler. Bunun üzerine Nebî sallallâhu aleyhi ve sellem beni dinleyerek beğendi. Bana Yahudilerin yazılarını öğrenmemi ve
yazmamı emrederek: ''Ey Zeyd! Yahudilerin yazılarını okumasını yazmasını öğren. Çünkü muhakkak
Ben -Allah'a andolsun- şu anda mektublarımın üzerinde Yahudilerden emin değilim.
buyurunca, ben, on beş günde mükemmel bir --->

Tercümede_________________________________________ ________

"Ey Zeyd!..." hadîsini, Buhârî, kitab-ul-ahkâm bâb-u tercümet-il-hukkâmi = bab:40'ta 13 = 161'de ta'lîkan.Târîhi'nde c.3 s.381'de ise Ibnu Sa'd gibi mevsul olarak tahricetti. Tabakât-u İbni Sa'd c.2 s.358, Ebû Dâvûd kitab-ul-ilim bâb-u rivâyet-i hadîs-i ehl-il-kitabi h.n.3628, Tirmizî kitab-ul-isti'zân bâb-u mâ câe fî ta'lîm-is-süryâniyyeti h.n.2715,Müsned-i İmam Ahmed c.5 s.186 h.n.21607, Taberânî el-Mu'cem-ul-Kebîr c.5 s.133
h.n.4856, 4857.. Hâkim'in bu hadîsi tashihini Zehebî de takrîr etmektedir. Hâkim el-Müstedrek ve zeylinde Telhis c.1 s.74.. Ve Kitabımız'ın 4659. hadîsidir.

375

..:: Üstaz İsmail Çetin'in Eserleri ::..

..:: Dilara Kitabevi ::..
eski 16.04.2008, 04:49 diyarbekrî isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla   #21
diyarbekrî isimli üye'ye teşekkür eden 5 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:32 .