11 Cemaziye'l-Evvel 1429
16 Mayıs 2008, Cuma
11 Cemaziye'l-Evvel 1429
16 Mayıs 2008, Cuma
Ayet
Kadınlar,oğullar,yük yük altın ve gümüş,salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi.Bunlar dünya hayatının geçimliğidir.Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah’ın katındadır.
Âl-i İmrân-14
hadis
Akrabaların gösterdiği yakınlığa karşılık veren kimse,tam anlamıyla akrabalık haklarını gözetiyor sayılmaz.Akrabalık haklarını tam anlamıyla gözeten kimse;yakınları akrabalık bağlarını ondan kestikleri halde,o onlardan alaka ve yardımını kesmeyen kimsedir.
Muslim

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Anket

hangi mevsimi seviyorsunuz????
ilkbahar: 47,71%
yaz: 16,51%
sonbahar: 25,69%
kış: 10,09%
Katılımcı sayısı: 109. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Online Üye

Şuan Forumda: 29 (0 Kayıtlı ve 29 Misafir) bulunmaktadır.

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye

Üye Albümlerinden

Üye albümlerinden en son eklenen resimler:

MUTASYON
mutasyon isimli üyenin, MUTASYON Albümünden

MUTASYON

MUTASYON

MUTASYON

MUTASYON

MUTASYON

MUTASYON

MUTASYON

İncİler Maİl Grubu

Tekil Mesaj gösterimi
diyarbekrî
محمد ديار بكري
(Konuyu Başlatan)

diyarbekrî - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yarışma Puanı: 210
Teşekkür etti: 3.916
Teşekkür aldı: 1.578 konuda 5.952 kere
diyarbekrî - MSN üzeri Mesaj gönder
Şerh-------------------------------------------------------

manların azab seslerini işitmediler.» [375] Bunun sebebi Müslümanın azabının kesilmesidir. Nitekim imam Nesefî'nin Bahr-ul-Kelâm adlı eserinden naklen Zebîdî diyor ki: «İtaatkâr Mü'minin, kabir sıkıştırılması olsa bile azabı olmaz.» [376] Dolayısıyla görülmez. Yine Zebîdî İmam Yâfiî'den de naklen diyor ki: «Âsî Müslümanın da, cuma gecesinde öldüğü takdirde -cumanın kadrini bilmesi sayesinden- cuma gecelerinde azabı
kalkar. Azabı kalkan kimseye, kıyamete kadar azab dönmez.»
[377]Dolayısıyla müşahede edilmez.

Aynî diyor ki: «Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem'in işittiği sesin,azab meleklerinin sesi, azab gören Yahudilerin sesi yahud azabın vukûunun gürültüsü olması muhtemeldir. Nitekim senediyle Taberânî' nin tahric ettiği hadiste: "Yahudilerin sesini işitti." denilmektedir. Ebû Eyyûb Ensârî diyor ki: Güneşin batışı zamanında Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem'le beraber çıktım. Benimle beraber su dolusu bir ibrik vardı. Benden ibrik alıp ihtiyacı için ilerledi. Gelince abdest aldı; eline su döküyordum; bana: "işittiğim şeyleri işitmedin mi?" buyurdu."Allah ve O'nun Rasûlü bilir." dedim. Bunun üzerine: "Ben Yahudilerin seslerini işitiyorum; kabirlerinde azab görüyorlar." buyurdu.

Şerh te----------------------------------------------------------------

"İşittiğim şeyleri işitmedin mi?.." hadîsini, Taberânî "Ey Ebâ Eyyûb!.." lafzıyla tahric etti. EI-Mu'cem-ul-Kebîr c.4 s.121 h.n.3857.. Tabe-rânî'nin senedinde Abdulazîz bin Ebân bin Muhammed bin Abdullah Ebû Hâlid el-Kureşî bulunmaktadır. Buna Ibnu Maîn: "Zaittir."; Ya'kûb bin Şeybe: "Metruktür, çok hata eder."
dediler. El-Kâmîl fî Duafâi-r-Ricâl c.5 s.288 isim no: 1425 = 457, Tehzîb-ut-Tehzîb c.6 s.294, el-Cerh vetTa'dîl c.5 s.377 isim no: 1767..

Ibnu Ebî Hâtem ise dedi ki: «H.207'de Bağdad'da vefat eden Abdulazîz bin Ebân,halktan kitab alıp şeyhlerden işitmeksizin rivayet ederdi, hadisleri çalardı. Sikalardan mu'dil şeyleri getirirdi. Bundan dolayı İmam Ahmed, şiddetle aleyhine dönerek ona saldırdı.Ya'kûb bin Ishak diyordu ki: Dârimî: «Yahya bin Maîn'den: "Abdulazîz bin ebân el-Kureşî sıka değildir." dediğini işittim." Yahya bin Maîn'den, "Nerdezaiflik kendisine geldi?" denilince: "Halktan hadis alır da rivayet eder." dediğini de işittim.» diyordu.» Kitab-ul-Mec-
rûhîn c.2 s.140, et-Târîh-ul-Kebîr c.6 s.30 isim no: 1587, ed-Duafâu-l-Kebîr c.3 s.16 isim no: 972.. --->

Dipnot------------

[375]Şerh-u Müşkil-i Âsâr c.13 s. 101, 102
[376]lthâf-us-Sâddet-il-Müttakîn c.10 s.423
[377]lthâf-us-Sâddet-il-Müttakîn c.10s.398

380

..:: Üstaz İsmail Çetin'in Eserleri ::..

..:: Dilara Kitabevi ::..
eski 16.04.2008, 05:05 diyarbekrî isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla   #26
diyarbekrî isimli üye'ye teşekkür eden 6 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:24 .