Bayrak
4 Recep 1429
07 Temmuz 2008, Pazartesi
4 Recep 1429
07 Temmuz 2008, Pazartesi
Ayet
Ey iman edenler! Allah’tan korkun, herkes yarına ne hazırladığına baksın.
Haşir-18
hadis
Allah’ım! Recep ve Şâbânı hakkımızda mübarek kıl, bizi Ramazan’a kavuştur.
Müsned

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 50 (8 Kayıtlı ve 42 Misafir) bulunmaktadır.

Online  aşkınsonhecesi, DuaLar, garib_yolcu, karamelek, muallim08, Sakallı, siyahsancaktar, txtxfrm

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
Ummu Seleme
GüzellikGöreninGözündedir
(Konuyu Başlatan)

Ummu Seleme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Albümü var
Yarışma Puanı: 1330
Teşekkür etti: 6.145
Teşekkür aldı: 1.875 konuda 5.300 kere
Blog-Yazıları: 4
Ummu Seleme - AİM üzeri Mesaj gönder
Fasil
:
BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜKonu
:
Alım-Satımı Caiz Olmayan Eşyalar HakkındaRavi
:
Ebu SaidHadis
:
Resulullah (sav) taksimden önce ganimetin satılmasını yasakladı.
HadisNo
:
251

Fasil
:
:
:
İbnu ÖmerHadis
:
Cahiliye insanları, devenin etini, karnındakinin hamileliği vaktine satarlarda "karnındakinin hamileliği" devenin karnındakini doğurması, doğanın da büyüyüp hamile kalmasıdır. Resulullah (sav) bu alış-verişi yasakladı." Buharfnin bir rivayetinde "...sonra karnındaki de doğar" denir.
HadisNo
:
252

Fasil
:
:
:
İbnu AbbasHadis
:
Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Ödemenin, karnındakinin doğumuna tehiri riba (faiz)dır."
HadisNo
:
253

Fasil
:
:
:
CabirHadis
:
Resulullah (sav) erkek deveye (parayla) çekmeyi yasakladı."
HadisNo
:
254

Fasil
:
:
:
EnesHadis
:
Hassan (ra), Ebu Talha (ra)`nın tasadduk ettiği Beyruha adlı bahçeden hissesine düşen kısmı (Hz. Muaviye`ye yüzbin dirheme) satmıştı. Kendisine: "Ebu Talha`nın sadakasını satıyor musun?" dediler. Şu cevabı verdi: "Yani bir sa` hurmayı, bir sa` para mukabilinde satmayayım mı?"
HadisNo
:
255

Fasil
:
:
Aldatmaya DairRavi
:
İbnu ÖmerHadis
:
Bir adam, Resulullah (sav)`a gelerek alış-verişte aldatıldığını söyledi. Resulullah (sav) kendisine: "Alış-veriş yaptığın kimseye; Aldatmaca yok! de" buyurdu.
HadisNo
:
257

Fasil
:
:
Aldatmaya DairRavi
:
Abdülmecid İbnu VehbHadis
:
Bana, el-Adda İbnu Halid (ra): "Resulullah (sav)`nın bana yazdığı bir mektubu sana okuyayım mı?" dedi. Ben: "Memnuniyetle!" deyince bir mektup çıkardı. Mektupta şunlar yazılı idi: "Bu, el-Adda İbnu Halid İbni Zehve`nin Muhammed (sav)`den satın aldığı şeyi tevsik eder, el-Adda ondan bir köle veya cariye satın aldı. Kölede, ne herhangi bir hastalık, ne (zina, hırsızlık, kaçma gibi) bir düşkünlük ne de (satışını gayr-ı meşru kılan hürr asıllı bulunmak, emanet ve rehin olarak verilmiş olmak gibi) haramlık yoktur. Bu Müslümanın Müslümana satışıdır."
HadisNo
:
258

Fasil
:
:
Aldatmaya DairRavi
:
İbnu Ebi EvfaHadis
:
Bir adam çarşıya satmak üzere mal koydu. Müslümanlardan biri alıcı çıkınca, onu ikna için, "senin vermediğin parayı ödedim" diye Allah`a kasem etmişti. Bunun üzerine şu ayet nazil oldu: "Allah`ın ahdini ve yeminlerini az bir değere değişenler var ya, işte onların ahirette bir payları yoktur. Allah, kıyamet günü, onlara hitab etmeyecek, onlara bakmayacak, onları temize çıkarmayacaktır. Elem verici azab onlar içindir" (Al-i İmran, 77)
HadisNo
:
259

Fasil
:
:
Aldatmaya DairRavi
:
Amr İbnu DinarHadis
:
Nevvas adında biri vardı. Yanında su içme hastası bir deve vardı, İbnu Ömer (ra) bu deveyi ortağından satın aldı. Ortağı kendisine uğrayınca: "Şu devemiz var ya onu sattık" dedi: Ortağı "kime" deyince "şu şu evsafta bir yaşlıya" diye tarif etti. Ortağı: "Öylemi, amma da yaptın, vallahi o zat İbnu Ömer`dir" dedi: "Sonra İbnu Ömer (ra)`e gelerek: "Ortağım sana su içme hastası bir deve satmış, durumunu da sana söylememiş" dedi. İbnu Ömer: "öyleyse götür onu" dedi. Adam götürmek üzere tutunca: "Bırak deveyi, Resulullah (sav)`ın hükmüne razıyız, sirayet yoktur" buyurdu.
HadisNo
:
260

Fasil
:
:
Aldatmaya DairRavi
:
Ebu HüreyreHadis
:
Resulullah (sav) çarşıda bir yiyecek yığınına rastlayınca elini yığına daldırıp çıkardı. Parmaklarına rutubet bulaştı. Adama: "Ey satıcı nedir bu?" diye çıkıştı. Adam: "Ey Allah`ın Resulü, yağmur ıslattı,deyince: "Bu yaşlığı üste getirip, herkesin görmesini sağlıyamaz miydin? Kim bizi aldatırsa o bizden değildir" buyurdu.
HadisNo
:
261

جزاك الله خيرا
eski 17.04.2008, 14:18 Ummu Seleme isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #25
Ummu Seleme isimli üye'ye teşekkür edenler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:25 .