Hak-dilaram´isimli üyeden Alıntı
ebu mus'ab kardeşim'in aktarımlarını dikkatle takip ediyorum. Allah razı olsun.
seyyid kutub rahmetli, dagistan kardeşimin de necib fazıl'dan iktibas ettiği gibi, her er'e nasib olmayan bir ölümle Mevla'sına kavuşmuştur. dik bir İslam duruşu ile dünya değiştirenlerden ve ölümü ile büyük bir nişan alanlardan. biliyoruz ki Allah teala, şehidlere kefildir.
onun hakkında konuşurken, dagistan kardeşimin yaptığı gibi, nakil ile konuşmak, kendimizi vebal atına alacak ibareler kullanmamak bizim kazancımız olacaktır.
bendenize kalsa hakkında hiç konuşmamayı yeğlerim; ama itikadi sapmalarını ifşa ve onu sevenlerin sevmelerine binaen, yanlış inanışlarını da inanış kabul etmemeleri (asabiyet) için, sadece nakil ile vebale girmemeye azami dikkat göstererek, şahsiyeti ile değil, fikri ile tenkid etmek gerektiğini de anlayabiliyorum.
ebu mus'ab, önemli ve hakkaniyetli kıstaslar ortaya koyuyor ve sanırım devam da edecek. onun izahları bitene kadar dikkatle okumayı ve sadece seyyid kutub rahmetli için değil, herkes için bu ölçüleri önemsemeyi kendime tavsiye ediyorum.
hocam Allah razı olsun
isterseniz başlığı isterseniz konuyuda kaldırabilirsiniz
yukarıda birileri haklı çıkarılacaksa falan denmiş
evet bu konu şehid seyyid kutubu anlatıyor
onun yazı dizisi dir lakin yazı boyunca hiç bir akaide ait konu veya fıkha
dair işlenmeyecek
zaten Müslümanlar akaidini ve fıkhını şehidden öğrenmemeliler çünkü kendisi alim değildir
kimi konuştuğumuzu ifade için örnek olsun
şehid edileceği sırada abdünnasır ezherden birini gönderir
derki: Şıh kul La ilahe ilallah
ona dönüp "sen ne diyorsun
ben onun için ölürken sen ondan ekmek yiyorsun" der