|
bir insanın seveni de olur, beğenmeyeni de...
mevzuyu bu cihetten arındırma gayretini ebu mus'ab'ın tebrik ediyorum ve destekliyorum; arada sırada, müdahil görünüyoruz, bizi de afuv eylesin.
ama bilsin ki: bizim derdimiz tasamız rahmetlinin zatı değildir. daha ötede bir yaramız vardır. lem yahkum'un lem yusadduk manasını geldiğini görmeyenlerin ata binip kılıç çekmesi vardır.
yüzbinlerce donanımsız saf insanın bu hesaplaşmalarda katledilmesinin sızıları vardır.
müslümanların arasına giren tefrikanın hiçbir asırda olmadığı kadar çoğalması vardır.
ehliyetsizliğin ehliyet kabulunun trafikte nelere sebebiyet verdiğinin bizatihi yaşanmış tecrübeleri vardır.
haşim bayram ile, bendenizin bir radyonun yönetim kurulu başkanlığını yaptığım yıllarda, bir sohbetimiz oldu. dedi ki:
gençliğimizde çok cihad ettik biz!
nasıl yani? dedim.
70'lerde seyyid kutub'un mevdudi'nin eserlerini yüzbinlerce kişiye dağıttık elhamdülillah!
neyle finanse ettiniz? dediğimde:
bize hazır geliyordu kolilerle. biz de türkiye çapında dağıtıyorduk dedi.
ne hesaplar vardı, neler maksad edilmişti bilemem, kalpleri Allah bilir; ama iş bu gelinen noktada zaten sayısı az keyfiyeten müslümanın halini görünce ciğerimizin sızlaması vardır efendim...
|