ebu mus'ab´isimli üyeden Alıntı
evveli kızını gömene
ahirinde biz radiyallahu anh dedik
eğer bu örnek olacaksa
bizde tasavvufun içinde görünüp
galatına kapılanlar yüzünden açmayın bu konuları temyiz yeteneği olmayanlar
tehlikede dememiz gerekirdi
burada seyid kutubu anlatmaya çalışıyor dum!
eğer müsade yoksa keserim
ben ondan çıkarılacak örneklikleri göstermeye çalışırken
asabiyet halimidir illa o şöyledir demek neyin ifadesidir
neden öteliyorsunuz
şu ana kadar yazdıklarımda tenkid edecekleriniz varsa buyurun
yada yazma kardeşim deyiverin hakkınız tasarruf yetkiniz var
bu uslubu gerektirecek bir uslub bozukluğumuz mu oldu?
veya bu forumda tasavvufun galatına dair abuk subuk bir medhimize mi şahit oldunuz? seyyid kutub'u tasvip etmek zorunda mıyız her şeyiyle?
hakikaten incindim.
seyyid kutub'u anlatmanızı en çok da biz istedik, sizin ibarelerinizle okunsun diye bakınız yukarda gayretlerimiz de oldu.
buyrun ibarelerinizi bitirin o halde azizim, biz de bilahare yazalım, problem değil...
'buraya kimse sözüm bitti diyene kadar ebu mus'ab kardeşim yazmasın...' diyeceğim; ama muhterem bu forum, bizlerin çoluğu çocuğu yakınları, sevenleri ile katıldığımız bir forum
biz onların zihnini korumakla mükellefiz. sevdiklerimizi bizim evimizde onlara anlatmakla mükellefiz.
seyyid kutub'un şahsiyeti hakkında menfi bir sözümüz yok. ama eserleri ile bizim için örnek bir insan da değildir.
bu konuyu lütfen delillendiriniz.
hazreti osman radıyallahu anh hakkındaki sözünden döndüğünü ima ediyorsunuz...
ama 74'e kadar o eserlerle o ibareler basılıp dağıtıldı.
kendisi ne zaman şehid edildi? 1966!
kim çıkardı eserden ibareyi? kendisi mi? hayır!
cemiyeti, tenkidler üzerine...
ne ile tevbe etti, döndü diyorsunuz o halde?
tavsiye etmiyoruz. onun hatasını doğrudan tefrik etme melekesi mesela bendenizin kızında henüz gelişmedi. her sözü hatadır demiyoruz dikkat buyrunuz. yukarda üstaz'dan da nakil yaptılar. isabetli sözü var, isabetsiz sözü... ama bir söz, adamı dinden eder,onu da biliyoruz. bir söz de keser savaşı!
buyrun efendim mevzu sizin.