20 Şaban 1429
22 Ağustos 2008, Cuma
20 Şaban 1429
22 Ağustos 2008, Cuma
Ayet
Ey iman edenler! Aranızda gizli konuşacağınız zaman günahı, düşmanlığı ve Peygamber'e karşı gelmeyi fısıldamayın. İyilik ve takvayı konuşun. Huzuruna toplanacağınız Allah'tan korkun
Mücâdele-9
hadis
İnsanlar arasında ara bozma niyeti ile laf götürüp getirmek, insanlara hakaret etmek ve sövmek, kendi ırkını üstün görüp başka milletleri aşağı görmek..İşte bu 3 davranış, cehennemdedir. Bunlar, bir mü’minin ahlakında yer alamaz.
Taberani

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 20 (2 Kayıtlı ve 18 Misafir) bulunmaktadır.

Online  beyza, yahya

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
Tekil Mesaj gösterimi
antioxidan
Hademe

antioxidan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 10.812
Teşekkür aldı: 4.690 konuda 23.190 kere
kucult  büyük
Bizim Van'linin birisi, kabirde soyle dayak yiyecegiz boyle azab gorecegiz diye vaaz eden bir Hocayi dinledikten sonra eve gidince dusunur, dusunur. Kabre gidince Munker Nekir'in sorgusundan sualinden kurtulmanin yollarini arar.

Sonra sagligindayken kefenini alir tandira asar . ( tandir = eskilerin ekmek yapiminda kullandigi ocak ) sonra da vasiyet eder.

Ben ölende gafami gazin . ( kafami kaziyin ) kefgir kimin ( kevgir gibi ) olsin! Sonra da dislerimi sökün. beni de a bu kefine sarin gömin!. mezarimin ustunde de tümsek birakmam ha!.. Dümdüz edin...

Akli sira kefeni eskitip, sarartarak, kafayı gazitip dislerini sokturerek, kendisine, sorgusu suali coktan yapilmis bir olu süsü verecek de kurtulacak.

Neyse hikaye bu ya! Adamin vadesi yetmiş ölmüs. Vasiyet ettiği şeylerin hepsi de aynen yerine getirilmis, gömülmüs.

Derken Munker Nekir gelip de: Men Rabbuk, men Nebiyyik ( Rabbin kim, nebin kim? ) diye sorunca... Bu, dunyadaki tilkiligini orada da sürdürebilecegini zannetmis. saflik da var serde tabii.. Ne desin, ne etsin..

Adamin Rabia adinda bir kizi varmis. Rabik deyiverirmis ona kisaca. Bir de oglu varmis Nebi isminde.

Munker Nekir: Men Rabbuk, men nebiyyuk deyince, zavalli, kiziyla oglunu sorduklarini, Rabik nerde, Nebi ne yapiyor, dediklerini sanarak:

Nebi dagdadir, davar güdir. Rabik de tandirda ekmek idir, hazahir... Ben yenni(mi) geldi(m)ki siz benden sorir?. demis. ( Ben eski oluyum, nerden bileyim, demek istiyor yani)

Sonra da dayagi yiyip de dogruyu deyiverince Munker Nekir, birbirlerine, bu once yalan soyledi, sahtekarlik etti, fakat sonunda itiraf etti, dogruyu soyledi, ne yapalim bunu diye müzakere ederken adam:

Sefaat Ya Rasulallah! diye inleyince. Bu halini Allah'in Rasulune arzetti. Rasulullahin ruhaniyetinden soralim durumu! demisler. Sormuslar Hazreti peygamber:

Birakin onu, o da Allahin kulu, ummetimdendir, demis. ve adam kefeni yirtmis, kurtulmus yani. Alemlere Rahmet Olan Peygamberimizin şefaatiyle...

Rabbimiz, Zati Rahmetinden ve Rasulunun şefaatinden mahrum etmesin hic kimseyi.. hiç birimizi.... amin

karasakal hoca'dan naklen...

Buraya Baktınız mı? Tıklayın
eski 22.04.2008, 22:20 antioxidan isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #7
antioxidan isimli üye'ye teşekkür eden 9 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:11 .

Page generated in 0,20874 seconds with 16 queries