| ONURSAL ÜYE
Teşekkür etti: 11.689
Teşekkür aldı: 2.306 konuda 9.560 kere
|
Daha kapsamlı ve kesin sonuç veren bir yöntem uyguluyorum ben ---Dilerim niye üzülüyorsun? ---İnsan neden bu kadar zalim? Neden rızıklar belirlenmiş bir ölçüde Rezzakın tayini ile gelirken, falancanın elindekini kapmak için eğilip bükülüyorlar? Hesap günü hak olduğunu bile bile neden Allah'a göre değil de kullara göre davranıyorlar? Neden kendisinden daha meziyetli birini tebrik etmek, teşekkür etmek yerine, kusur arıayarık küçük düşürmeye çalışıyorlar, dahi bulamazlarsa kendilerini tatmin edecek kadar kusur, uyduruyorlar. Ve neden sen kendini bırakıpta insanların yanlışlarını kendine dert ediyorsun? Kendine baksana! Ama bana hep zulmediyorlar.... ---İnsanların Rabbi kim? ---Allah ---Eza edene ceza verecek kim? ---Allah ---Sabredene ecir verecek kim? ---Allah ---Sabredecek kudreti verecek kim? ---Allah ---Bir haksızlığa uğramana göz yumar mı? ---Asla! Allah adildir... ---E o zaman neye üzülüyorsun? Sen üzülüyorsun diye Rabbin dünyanın düzenini mi değiştirecek? Sen üzülüyorsun diye Rabbin kullarını imtihan etmeyecek mi? Alemin sahibi kendi mülkünde dilediğini dilediği şekilde yaşatır. Bir itirazın mı var? ---Haşa! Ne haddime? ---O zaman yap kendi ödevlerini, karışma öğretmenin işine! Kime ne ders verir verir, kime ne not verir verir... ---Affet Allahım! Bilemedim. Bilecek izan ver. Sabredemedim. Sabredecek kudret ver! |

24.04.2008, 09:02
| |
dilerim isimli üye'ye teşekkür eden 6 üye:
| |