13 Şevval 1429
13 Ekim 2008, Pazartesi
13 Şevval 1429
13 Ekim 2008, Pazartesi
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 8 (1 Kayıtlı ve 7 Misafir) bulunmaktadır.

Tekil Mesaj gösterimi
sevmek_isyan_etmemek
Yeni Üye

Teşekkür etti: 194
Teşekkür aldı: 13 konuda 55 kere
kucult  büyük
selamun aleykm gardaşlar.arabcaya dil olarak baktığimiz zaman yanılırız.Allah tealanın kelamı arabca indirildiyse bu boşuna değildir.beşeri ilimlerden fizik kimya vb ilimler de biliyorum anlıyorum diyebilmek için en az dört sene ciddi bir şekilde üniversitede hocalardan öğrenip bununla kalmayıp en az dışarda kişinin kendi gayretiyle günde enaz üç-dört saat çalışmakla mümkün olduğunu herhalde kabul ederiz.kaldı ki bu işin uzmanları dahi hiçbir ilmin hiçbir mesleğin tek başına ustasız hocasız öğrenilemeyeceğini söylemektedirler.
kitabımız Allah'ın kelamı Kur'an-ı kerim kıyamete kadar bakıdir.ehlince malum olduğu üzere aya çıkılıp çılmıyacağını dahi bildiren kitabımızı öğrenebilmek için dergilerin,dil öğreniyorum,arabça kılavuzu vb kitabların sadece bir arab vatandaşıyla konuşup derdimi anlatabilmekten öte geçmiyeceği malumdur.ama namaz surelerini bazı vakit dualarının manalarını öğrenmek için kaynak kitablarımızdan öğrenmekte tabiki faydalıdır.mesela peygamberimiz aleyhissalatu vesselam efendimizin sabah yataktan kalkıp tekrar yatağa girinceye kadar okuduğu duaların manalarını bilmek çok güzeldir.namazda fatiha-i şerifin manasını da Hasan Basri çantay merhumun mealinden öğrenip bilmek tabiki güzeldir.
Meramımı bu kadarla anlatabildiğim kanaatindeyim.arab dili ayrıdır kitabımız Kur'an-ı kerimin dili arabça oluşu arabçanın başlı başına bir ilim olduğunun göstergesidir.
vesselamu aleyküm...duanızı beklerim
eski 27.04.2008, 22:54 sevmek_isyan_etmemek isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #22
sevmek_isyan_etmemek isimli üye'ye teşekkür eden 2 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:24 .