Bayrak
18 Recep 1429
21 Temmuz 2008, Pazartesi
18 Recep 1429
21 Temmuz 2008, Pazartesi
Ayet
Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.
Hucurat-12
hadis
Kim ki yanında Müslüman kardeşinin gıybeti yapıldığı halde, gücü yeterken ona yardım etmezse, Allah onu dünya ve ahirette zelil kılar.
Camiu’s-Sağîr

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifre:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş Arama Yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 27 (5 Kayıtlı ve 22 Misafir) bulunmaktadır.

Online  Almula, HAvF & ReCa, Sakallı, siyahsancaktar, Ubeydetullah

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
mesutizm
Super Moderator

mesutizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

11 Albümü var
Yarışma Puanı: 1610
Teşekkür etti: 6,009
Teşekkür aldı: 3,195 konuda 10,993 kere
mesutizm - MSN üzeri Mesaj gönder mesutizm - YAHOO üzeri Mesaj gönder mesutizm isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
garib_yolcu isimli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam Allah yardımcın olsun. yerleşebildin mi bari?

Seni takdir ediyorum hocam. bu sıkıntılı zamanda ve kısıtlı imkanlarla gene de foruma bir iki birşeyler yazıyorsun ya helal olsun. Gıpta ettim doğrusu. MaşaAllah.

Darısı benim ve dışardan bakan misafir kardeşlerimizin başına...

(Şuan Forumda: 45 (11 Kayıtlı ve 34 Misafir) bulunmaktadır. )
Allah razı olsun garip_yolcu kardeşim...
Çok şükür yerleştim sayılır...
Gerçektende taşınma işi çok sıkıntılı ve yorucu oluyor...
Bizlerde hala kaplumbağa misali evi sırtında bir hayattayız
Hoş bu dünya hayatı zaten öyle değilmi ki...

Gerçekten ben de seni göremediğim zamanlar merak ediyorum doğrusu bir kaç defa diyarbekrî ye sormuştum nerelerde garip_yolcu diye
İşlerinizin yoğunluğundan bahsetmişti...
Allah kolaylık versin...

Dilnihad isimli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yeni yerleştiğiniz ev hayırlı olur İnşaallah. Taşınma işi zordur. Eşyaları toplama,

sonra tekrar yerleştiğin eve yerleştirme; telefon, su, elektrik, adsl faturalarının

adreslerini verme vb. Allah kolaylık versin. Allah'a emanet olun.

Hayırlı Günler....
Amin.... Teşekkürler Dilnihad...Çok şükür ki biraz zorlansakta bu sorunları hallettik şimdilik...
Allah razı olsun....

Bu arada siyer okumalarımızda Medine Devrindeyim...

Peygamberimizin muhacirlerin varını yokunu herşeyiyle Mekke'de bırakıp sadece Allah rızası için ve inançlarıı daha rahat yaşama düşüncesiyle Medine'ye hicret etmeleri ve sonrasında hem iklim olarak hem yaşam şekli olarak Medine'nin Mekke'ye oranla farklı bir coğrafya olması ve muhacirlerin intibak konusunda zorlanmaları neticesinde Peygamber Efendimizin tek tek hem ensar hem de muhacirleri kişilik yapıları itibariyle öylesine muazzam bir uyum içerisinde eşleştirerek birbirlerine kardeş ilan etmesi ve bunu da tüm müslümanların itirazsız kabullenip herşeylerini paylaşmaya razı olmaları hatta yanlış hatırlamıyorsam ensardan maddi durumu oldukça yerinde ve zengin olan Amr b. As'ın muhacir kardeşine teklifi gerçektende beni çok sarstı.."Tüm mal varlığımın yarısını sana bağışlamak istiyorum. Ve eğer arzu edersen eşlerimden birini de seninle evlenmesi için boşayabilirim" şeklindeki teklifi tarihte eşi ve benzeri bulunmayan bir fedakarlık örneği sergilendiğini bizlere açık bir şekilde gösteriyor.
Bedevi olarak adlandırılan ve cahiliye döneminde her türlü insanlık dışı tavırları sergileyen bu çöl insanlarını çok kısa bir sürede Peygamber Efendimizin meleklerin bile imrendiği üstün bir kişilik nümunesi haline getirmesi takdire şayandır...
Eski 03.05.2008, 18:02 mesutizm isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #178
mesutizm isimli üye'ye teşekkür eden 2 üye:

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 02:27.