@hiranur
Konuyu "HIZIR" as. olarak araştırdım benzer konu bulamadım

koun başlıgına benzer olanlarında içeriği farklı idi...Ama dediğin şekilde açıkçası aramadım..Yani tefavuklar diye..
Neyse içerik aynı gerek duyarlarsa iki konuyu birleştirsinler...
@monaroza
Abla o düsturu ben de yaşamaya çalışıyorum ama her daim gerçekleştire miyorum işte.. =)
Ben de başımdan geçen ilginç bir olayı paylaşak istedim...
Tarih 26 kasım 2008 cuma..Kayserideyim bir dostumla öğlen vakti buluşma kararı aldık..
Birlikte bir kaç saat oturup sohpet edecek ordanda ben kursa gidecektim..
Saat yarımdı sanırım , biz alışveriş merkezinde buluştuk..
Biraz oturduk ezan üzerinden biraz zaman geçmişti..
Alış veriş merkezinin biraz ilerisinde ki Cami de öğlen namazını eda ettik..
Biraz buruk biraz hüzünlüydüm o an...sıfıdan başlamak istiyordum sanki o gün..
Neyse , ordan karşıya geçip başka bir caminin yanında ki çay bahçesinde oturduk yine..
Vakit biraz geçmişti , ikindi okunmaya yakındı yada okunmuştu tam hatırlayamıyorum şu an..
Bir dilenci geldi yanımıza..Genç biriydi..30-35 yaşları arasında zayıf ve uzun boyluydu..
Sadaka istedi..
Ben neden bilmem o an verip vermemek arasında bir anlık tereddütte kaldım..
Saniyelik birşeydi bu..
Sonra arkadaşım bugun Cuma verelim dedi..Sanki ondan bu yanıtı bekliyormuşum gibi çıkarttık ikimizde bir miktar para verdik..Ama ben verirken neden bilmem kalbimde "Hızır" olabilir mi acaba diye geçirdim..Ellerine baktım..Sonra gayr-i ihtiyarı geri döndüm..bize ettiği dua çok güzeldi..Hani bilinen allah gönlüne göre versin ,ne muradın varsa versin..güzelliğine bağışlasın =) vs gibi değildi bu..
Sanki kalbimizden geçirdiğimiz duayı biiyor gibi etti..
Sonra sanırım başka kimsenin yanına uğramadan gitti..
Neyse aradan 2 gün geçti...Pazartesi sabahı bir rüya gördüm..
Rüyamda Hızır as. ismi geçiyordu bir arkadım O bana sürekli yardım eder falan diyordu..
Ben de ona şöyle şöyle biri değilmi diye tarif ediyordum..O da onaylıyordu...
sonra uyandım..Ama unuttum o gün bu rüyamı..
Akşam kursa gittiğimde rüyamı anlaattım ..
Bana , bugunlerde hiç bir dilenciye para vermeden gönderdin mi yanından ?
Yahut ya gelmiş göndermişsin ya gelecek..Ama boş çevirme gelen hiç kimseyi dedi..
O an aklıma cuma gün ki olay gelmedi..Ertesi gün akşam hatrım düşürüldü bu ikisi ve arkadaşa söyledim.....Belki demişti belki de gördüğün o idi ..kim bilir ?
Evet
Allah'u a'lem..Belki de o gün bize dua eden "O" idi..
V'esSelam...