haqperest isimli Üyeden Alıntı
"namaz kılmak için abdest almak farzdır.böylece kuranı hakime dokunmak için de abdest farz olur" arada nasıl bir bağlantı var acaba gerçekten siz buna inanıymsnz?
Ona, temiz olanlardan başkası dokunamaz.»(Vâkıa, 79) ayetini bide farklı açıdan düşününn lütfn
burda kastetedilen niyetlerdeki pislik neden olmasın?Allah(c.c) burada onu anlamak için değilde kötü niyetle okuyanlardan bahsediyoda olabilr
olabilir,olmayabilir,bence,zannedersem ....
bunlar Müctehidinin,Ulemanın sözleriyse Ala ayni ve rasi
yok eğer kendi aklı kıyasımızsa bunlardan kaçınmalıyız
dediğinizde olabilir ama bizim ulemanın eserlerinden okuduğumuz kadarıyla abdestsiz dokunuzlmaz mushafa ama bu demek değildir ki sizin dediğiniz yanlıştır
[quote=haqperest;78593Ayrıca kafama takılan bir soruyuda paylşmak istyrm.cünüp olma halini pis kabul edpi burdan yola çıkarak tüm gayri müslimleri pis kabul ederek bunların kuranı kerime dokunmlarını yasaklayarak nereye ulaşabilrz ki?Bakn siz hollandadasınz galiba,hiç bir gayrı müslime okuması için bir kuran hediye etmdnz mi yoksa?onları kurandan uzak tutarak nasıl olurda emri bil maruf ve ne?hy-i enil münker yapabilrz?
[/QUOTE]
Efendim nehy-i anil münker ile emri bil maruf mücerret Kuran-ı Azim ile yapılamaz.Haşa bu sözümle Kuran-ı Hakim'i aşağılamıyorum bilakis onun ne kadar yüce ve ulvi olduğunu söylemeye çalışıyorum.
İmam Ğazali diyor ki- aklımda kaldığı kadarıyla nakledeceğim- tefsiri okuyabilmek için 21 çeşit ilme vakıf olmak gerekir,İlm-i Kelam,İlm-i Fıkıh,Usul Fıkıh vs ... Kuran-ı Hakimin kendisini siz hesab edin artık.
Hem gayrı müslimlere Mushafların dağıtılmasını ulema tasvip etmemişlerdir.Çünkü bizim belden aşağı tutmaya,masa ters vaziyette bırakmaya haya ettiğimiz o Kuran'la,Gayrı müslümler istihfaf ve istihza maksadıyla her türlü çirkinlikleri yapabilirler, ki yapılıyorda maalesef
E ne yapmalıyız o zaman ...
14 asırdır İslama hizmet eden Ulemanın eserleri ne güne duruyor
Vesselam