Bayrak
4 Recep 1429
07 Temmuz 2008, Pazartesi
4 Recep 1429
07 Temmuz 2008, Pazartesi
Ayet
Ey iman edenler! Allah’tan korkun, herkes yarına ne hazırladığına baksın.
Haşir-18
hadis
Allah’ım! Recep ve Şâbânı hakkımızda mübarek kıl, bizi Ramazan’a kavuştur.
Müsned

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap
Hak-dilaram Sözlük

Yürek Yangınları

Online Üye

Şuan Forumda: 55 (6 Kayıtlı ve 49 Misafir) bulunmaktadır.

Online  aşkınsonhecesi, DuaLar, gul555, HAvF & ReCa, siyahsancaktar, txtxfrm

Admin :: S.Mod :: Mod :: Yazarlar :: İmtiyazlı Üye
eee
Tekil Mesaj gösterimi
haqperest
Davetçi

haqperest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Albümü var
Yarışma Puanı: 320
Teşekkür etti: 21
Teşekkür aldı: 93 konuda 224 kere
haqperest - MSN üzeri Mesaj gönder
diyarbekrî´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
olabilir,olmayabilir,bence,zannedersem ....
bunlar Müctehidinin,Ulemanın sözleriyse Ala ayni ve rasi
yok eğer kendi aklı kıyasımızsa bunlardan kaçınmalıyız
dediğinizde olabilir ama bizim ulemanın eserlerinden okuduğumuz kadarıyla abdestsiz dokunuzlmaz mushafa ama bu demek değildir ki sizin dediğiniz yanlıştır

Efendim nehy-i anil münker ile emri bil maruf mücerret Kuran-ı Azim ile yapılamaz.Haşa bu sözümle Kuran-ı Hakim'i aşağılamıyorum bilakis onun ne kadar yüce ve ulvi olduğunu söylemeye çalışıyorum.

İmam Ğazali diyor ki- aklımda kaldığı kadarıyla nakledeceğim- tefsiri okuyabilmek için 21 çeşit ilme vakıf olmak gerekir,İlm-i Kelam,İlm-i Fıkıh,Usul Fıkıh vs ... Kuran-ı Hakimin kendisini siz hesab edin artık.

Hem gayrı müslimlere Mushafların dağıtılmasını ulema tasvip etmemişlerdir.Çünkü bizim belden aşağı tutmaya,masa ters vaziyette bırakmaya haya ettiğimiz o Kuran'la,Gayrı müslümler istihfaf ve istihza maksadıyla her türlü çirkinlikleri yapabilirler, ki yapılıyorda maalesef

E ne yapmalıyız o zaman ...
14 asırdır İslama hizmet eden Ulemanın eserleri ne güne duruyor

Vesselam
bakın sizinle çok farklı düşünce yapılarına sahibiz.bu bir zan değil yanlış anlamyn yazdıklarınzla benim yazacaklarım kaynakça aynı olmalarına aralarında uçurmlar olduğunu düşünyrm.
öncelikle belitrmelym ki islam ve kuran,hristynalarda ruhban sınıfına ait olduğu gibi hiçbir müctehid veya ulemya ait değildir.kuran tüm müslümanların okuyp üsütnde kafa yormaları için inmiştir.Tamam ozaman ya ne güzel bir kaç kişi okusun hatmettsin biz onların dediklerini kurana vurmadan kesin doğru kabul edelim.kardeşim,kuranın kimsenin tekelinde değildir."Yok efendim işte bir imamın kitabını okumak için bilmem kaç tane kitap okumak gerekiyomuşta,kuran için varın siz düşünün?" açıkça söylemek istiyormki aklı başında bir müslümana yakışır bir söz değil bu.Allah bize aklı niye verdiki ozaman.sadece müctehidlere verseydi,onlar nasıl olsa bizim yerimize aklediyorlar.Bakın sözlerimden islam ulemasını hiç saydığım anlamını ise ancak kötü niyetli olanlar çıkarabilir.Anlatmak istedğim açık ve net olarak kurandan herkesin kendisine düşen payı alabileceğidir.Anlamadığı yerleri ise bilene danışmalıdır.
gayr-ı müslümlere vermek için 14 asırdır süregelen ulemanın kitaplarını öneriyorsunz.kişisel fikrinize tabiiki diyecek bir şeyim yok sadece size Allah'ın ayetini gösteriyrm:"Kur-an ile anlat ki,hiçkimse günah kazanarak kendini helake sürüklemesin.Hiçbir nefse Allah'tan başka ne bir yar nede bir şefaatçi vardır" (en-am 70)
işte size ayet,ama siz yine yok biz anlamayız ondan,ulema anlar derseniz daha fazla da birşey demem artık
eski 09.05.2008, 15:07 haqperest isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #54
haqperest isimli üye'ye teşekkür edenler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:11 .