Yazını okuyunca bir arkadaşımın bana gönderdiği yazı geldi aklıma orda şu cümle var ;
''Kadın, kocasının izni olmadan kendi malını da harcayamaz.'' [Taberani]
Kaynak nekadar güvenilir bilmiyorum ama önemli olan şu ki 'Kimin , kimin yüzü suyu hürmetine rızklandığını kimse bilemez. Misal yakınlarda bir akşam arkadaşımızın yeni doğan çocoğu için misafirliğe gidilecek benim de 1-2 gündür param pek yok ama o gün geldi Elhamdülillah ve misafirliğe gidileceğinden de akşam haberim oldu . Sonra düşündüm ki Cenab-ı Hak herkese rızkını yazmış alacak olana sevk ediyor sen de sadece vesile oluyorsun . Binaen aleyh bu parayı benim diyemem çünkü biliyorumki onda çok kişinin payı var . Parayı kimin harcadığı yada kimin elinde olduğu değilde nereye , doğru şekilde harcanıp harcanmadığı önemli , Allah Celle Celalühü başka dert keder vermesin , sağlık sıhhat afiyet versin , imtihan dünyası bu hepimiz bişeylerle imtihan ediliyoruz ... Kadının kocası , kocanında karısı üzerinde haklar var elbet ama tabiki ne bizde onu tam olarak kavrayacak ilim , irfan , edep , Allah korkusu var nede verdiği diğer nimetlere samimi olarak şükredecek kalp . Allah Celle Celalühü muhabbetinizi arttırsın İnşaallah , huylu da huyundan kolay kolay vazgeçmez ama şu üç günlük dünya da para için yetecek kadar verdiyse mevla , dert etmeye değmez... |