12 Şevval 1429
12 Ekim 2008, Pazar
12 Şevval 1429
12 Ekim 2008, Pazar
Ayet
Muhakkak O (kur’ân), arşın sâhibi (Allah katında) yüksek mevkiye sâhip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrâil’in, Allah’tan) getirdiği sözdür.
(Tekvir 19-20 )
hadis
Resullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.
(Buhari, Edeb 12)

GİrİŞ Yap

Kullanıcı ismi:
Şifreniz:

Beni hatırla

...........................................
Şifrenizi mi unuttunuz
yoksa hâlâ üye değil misiniz? Hemen Üye Olun

Arama

Gelişmiş arama yap

Online Üye

Şuan Forumda: 24 (5 Kayıtlı ve 19 Misafir) bulunmaktadır.

Online   DuaLar, karduası, lale, yekru, yesill_
Tekil Mesaj gösterimi
mesutizm
Super Moderator
(Konuyu Başlatan)

mesutizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 6.175
Teşekkür aldı: 3.312 konuda 11.784 kere
kucult  büyük
Sınavlara Hazırlıkta Sizi Bir Adım Öne Geçirecek 4 Temel İlke
1 – Verimli ders çalışmak:
Sınavlara hazırlanırken, ders çalışma amacıyla saatlerce masanın başında oturmanız sizin ders çalıştığınız anlamına gelmeyebilir. Bu süreçte harcadığınız zamanın niceliğinden-uzunluğundan ziyade niteliği önemlidir. Sistemli, düzenli ve sonuca yönelik ders çalışmanın, metotsuz ve rastgele ders çalışmadan kat kat daha verimli olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bundan dolayıdır ki verimli ders çalışma tekniklerini öğrenmeniz,öss-oks-sbs sınavları sürecinde hayati öneme sahiptir.

2 – İyi bir şekilde motive olmak:

Belirli bir hedefinizin olması ve bu hedefinize ulaşmak için düşünce planında kendinizi hazırlamanız çalışma isteğinizi arttıracaktır. Hedefleri doğrultusunda “sınava dört elle sarılan” bir öğrenciyle , “bu yıl şansımı deneyeceğim” diyen bir öğrencinin çalışma performansları elbette ki aynı olmayacaktır. Bilinmelidir ki, Öss sınavı şansla – tesadüfle kazanılmayacak kadar ciddi bir sınavdır. Sınava iyi bir şekilde motive olmanız çalışmanızı anlamlı kılacaktır.

3- Psikolojik destek almak.

Öss sürecindeki sınav kaygısı, başaramama korkusu, yetersizlik duyguları vb problemler başarınızı doğrudan etkileyecektir. Bu kritik süreçte size yol gösterecek , size psikolojik destek sağlayacak bir uzmandan yardım almanız faydalı olacaktır. Bu amaçla okulunuzdaki rehberlik servisinden yardım alabilirsiniz.
Ayrıca Öss sınavı uzun soluklu bir çalışmayı gerektirdiğinden dolayı netlerinizin kısa bir sürede yükselmesini beklememeli ve paniğe kapılmamalısınız. Maalesef birçok öğrenci “netlerim yükselmiyor” gerekçesiyle erkenden pes edebilmektedir. Tüm bunlar Öss’ye hazırlanma sürecinde psikolojik süreçlerin büyük önem taşıdığını ortaya koymaktadır.

4-İyi bir arkadaş çevresine sahip olmak:

İnsan çevresinden etkilenen bir varlıktır. Çevremizle kurduğumuz etkileşim sonucu olumlu veya olumsuz bir şekilde etkileniriz. Öss’ye hazırlanma sürecinde ders çalışmayı seven ve sınava iyi bir şekilde motive olmuş arkadaş grubunuzun olması sizi olumlu yönde etkileyecektir. Aynı amaç için uğraşan bir gruba ait olmanın verdiği psikolojik desteğin yanı sıra ,aranızdaki tatlı rekabet çalışmalarınızı olumlu yönde etkileyecektir. Arkadaş grubunuzun Öss havasından uzak olması ise sizi olumsuz yönde etkileyecektir. Bu sebepten dolayı arkadaş grubunuza dikkat etmeniz büyük önem taşımaktadır.
eski 30.05.2008, 22:42 mesutizm isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)  
Alıntı ile Cevapla   #7
mesutizm isimli üye'ye teşekkür eden 5 üye:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:18 .