monaroza´isimli üyeden Alıntı Kardeşim, sen en iyisi al eline bir pusula ve şüphe duyduğun camilere git, yakinle kıble tesbiti yap..Ondan sonra gerekli makamlara şikayetini edersin
Böyle netten olmaz bu iş
Emin olmadığın şeyden şüphe duyup, dünyayı ayağa kaldırmak olmaz..Suizan da olmaz..
Hem de kim hakkında?
Bir devrin en muhteşem mimarı, en zeki, en tedbirli insanı hakkında..Muhteşem Süleymaniye'yi okudun mu sen? Bak arat google'de de okuyuver..
Biz bu asrın yarım yamalak iş yapan insanlarının penceresinden bakmayalım olaya..Onlar öyle büyüklerdi işte, geriye asla iş bırakmazlardı..
Bu bir abla tavsiyesidir..
Neyse ya  Kolay gelsin.. Kardeş Neyse Ya kelimesini kullanış maksadınız ve bu kelimelerin geniş bir mana ile düşünürseniz ben sen obiz siz onları boşverin atın çöpe gitsinde Kıblemize kadar gidebileceğini düşündünüzmü. Ben her yazdığımı düşünüyorum zaten yazdıklarım aslen beni bağlar yalnızca geniş düşünmemiz için çırpınıştır sadece. Dinimiz kimsenin tekelinde değildir ve olamaz. Kuralları bellidir. Ve bunların açıklamalarıda kitabımızda ve canlı olarak uygulamış Kahinatın efendisi olan zatta (Hz.Muhammed (sav )) mevcuttur. Buna dikkat ettiğimiz sürece doğru yoldayızdır. Kitabımızı açıklayan ilim sahiplerinden yararlanmamız bizim için nimettir ancak, lim sahiplerinin aktardıklarını, yine kitabımız ve Resullullah' ın sünnetleri ile ölçmeden kabul etmemiz doğru olmaz.
Ayrıca netten niye olmaz? Özürlümüyüz ki her söyleneni hemen kabulleneceğiz. Ama araştıracağız.
Ya camii yanlışsa gerçekten ozaman ne olacak. Benim yaptığımı yanlış diyenler vebalini üzerlerine mi alacak?
İnşallah Google Earth hatalıdır da ben haksız çıkarım yalnız böyler bir konuyu dünyaya yaymanın hiç bir zararı da yokki.
Eminim ki şu an Mimar Sinan dahi böyle bir şey nedeniyle bana kızmazdı.
Çünkü amacım Allah rızası için varsa bir yanlış doğru olanın gölgede kalmaması.
Yoksa büyük bir ihtimal diyelim google Earth ta hata çıktı ben dünyaya rezil oldum çok mu önemli önemli olan ben değil doğrunun kendini gölgeden arındırmasıdır.
Yoksa dğnyanınhepsi yüzüme tükürse ne olurki amacım gerçekten Allah rızasını kazanmak olduktan sonra.
Bu konuyu iki ilçe müftüsü ve 11 tane imamla görüştüm ve net bir cevap alamadım.
Bu durumda konuyu yokmu sayacaktım yani. Peki gerçekten yanlışsa o zaman bunu farkettiği halde kardeşlerine söylemeyen gerçekten mümin midir.
Hem ben kesinlikle yanlıştır da demiyorum. Sakladığım bir şey yokki ya google earth yada camii lerin yanlış olduğunu söylüyorum. Araştıralım doğruyu bulalım bunda İslam' ın özüne ters bir hal göremiyorum varsa siz söyleyin.
Kaldıki Mimar Sinan ın yanlış çıkma ihitimali bizi biraz üzüyor ama olmaz diye birşey de yok. Sonuçta Mimar Sinan Resul yada Nebi değil ki. O da bizim gibi Allah' ın bir kulu. Olaya duygusal bakmayalım. Tarafsız pencereden bakalım ki gerçekler daha net görünsün.
İnşaAllah sorun Google Earth programındadır.
Es Selamu Aleyküm,
İSRÂ 41. Andolsun biz, onlar düşünüp öğüt alsınlar diye (gerçekleri) bu Kur’an’da değişik biçimlerde açıkladık. Fakat bu onların ancak kaçışlarını artırıyor.
Konu Bakara-216 tarafından (03.12.2006 Saat 16:19 ) değiştirilmiştir..
|